İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okullar tatil olacak mı

İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okullar tatil olacak mı
İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okullar tatil olacak mı, Binlerce öğrenci 6 Ekim okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. İşte İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim ile ilgili tüm haberler
6 Ekim okullar tatil mi olacak? Her sene İstanbul'un Kurtuluş günü olan 6 Ekim'de tatil olan okullar bu senede tatil olacak mı? Geçen sene 6 Ekim'in tatil olmamasına karar veren MEB bu sene (6 Ekim) okulları tatil edecek mı?

2017 - 2018 eğitim öğretim dönemi içinde hafta içine denk gelen İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim'in tatil olup olmayacağı ile ilgili tüm gelişmeler burada...

6 EKİM OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşısın İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okulların tatil olmaması bekleniyor. Geçen senede tatil olmayan 6 Ekim ile ilgili MEB'den resmi bir açıklama gelir gelmez haberimizden takip edebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl MEB’in konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyleydi:

"6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu ile ilgili olarak; okullarımızın tatil olup olmadığı hakkında tereddüde düşüldüğü görülmüştür. 6 Ekim İstanbul'un Kurtulışu ile ilgili planlanan törenler icra edilmekle birlikte aynı gün tüm okullarımızın eğitim öğretime devam edecektir."

İSTANBUL'UN KURTULUŞU

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra, 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti.

6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.