İşte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus - Apple yeni bombalarını patlattı

İşte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus - Apple yeni bombalarını patlattı
ABD merkezli teknoloji devi Apple, San Francisco şehrinde düzenlediği lansmanda yeni modellerini tanıttı. Tanıtım toplantısına Türkiye'den Zaman'ın davet edildi.

İşte Aple tarafından tanıtımı yapılan yenilikler ve yeni ürünler:

iPHONE 6S VE iPhone 6S PLUS

Yeni iPhone 25 Eylül'de satışa çıkıyor. San Francisco'daki özel Apple etkinliğinde yeni iPhone serisi tanıtıldı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus adını alan modeller 25 Eylül tarihinde 12 ülkede satışa çıkıyor. Türkiye satışlarının ise yıl sonuna doğru başlaması bekleniyor. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın yeni özellikleri ise şöyle olacak:

Ekranın farklı noktalarına yapılan dokunuşları algılayan 3D Touch özelliği

Eğilmeye dayanıklı 7000 serisi alüminyum

Kırılmaya ve darbelere dayanıklı daha güçlü cam ekran

İkinci nesil Touch ID

12 megapiksel iSight kamera

4K video kayıt özelliği

5 megapiksel iSight ön kamera

True Tone retina flaş

8 milyon piksel renkli ekran

Hareketli ve sesli fotoğraf çeken “Live photo” özelliği

Daha hızlı LTE ve Wi-Fi özelliği

Apple'dan ilginç bir ödeme sisteminin duyurusunu yaptı. Ayda 32 dolar ver, her yıl iPhone'unu yenile. Sistem şimdilik sadece ABD'de geçerli olacak.

İşte kontratlı satış fiyatı

Yeni iPhone 25 Eylül'de 12 ülkede satışa çıkıyor. Türkiye resmi satış tarihi henüz belli değil.

İşte yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın diğer özellikleri

Yeni iPhone serisinde 4K video kayıt özelliği

iPhone 6S, A9 işlemciye sahip

Salonda yeni iPhone serisiyle çekilmiş fotoğraflar gösteriliyor.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın kamerası 12 megapiksel olacak. iSight kamera 12MP! (arka) FaceTime kamera 5MP (ön)

Tim Cook dünyada iPhone pazarı en çok büyüyen ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu söyledi. Diğerleri Hindistan, Çin, İspanya...

Sıra iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'un tanıtımına geldi. 6s ve 6s Plus tamamen aynı görünüyor ama malzemeler yenilenmiş. Aluminyum, cam daha güçlü.

APPLE TV

Yeni Apple TV, televizyona farklı bir boyut katacak. San Francisco'daki Apple etkinliğinde yeni Apple TV tanıtıldı. Yeni Apple TV'de önceki versiyondan farklı dokunmatik özelliği olan bir kumanda ve kullanıcının ses komutlarını algılayan akıllı asistan Siri özelliği olacak. Ara yüzü tamamen yenilenen yeni Apple TV'de kullanıcılar ses komutları vererek online Apple mağazasında çok detaylı arama yapabilecek.

Televizyondan alışveriş özelliği geldi

Apple TV'nin yeni dokunmatik uzaktan kumandası sayesinde oyun oynamak mümkün olacak. Ayrıca Yeni Apple TV'de alışveriş özelliği de olacak. İzleyiciler Apple TV içeriklerinde yayınlanan bir ürünü kolayca satın alabilecek. Bu özelliğin e-ticarete yeni bir boyut getirmesi bekleniyor. Apple TV'nin 32 GB ve 64 GB sabit depolama alanına sahip iki versiyonu olacak. Apple TV ekim ayından itibaren aralarında Türkiye'nin de olduğu 80 ülkede satışa çıkacak.

Televizyona özel işletim sistemi

Yeni Apple TV'nin işletim sistemi tvOS olacak. Yazılımcılar tvOS'u kullanarak televizyona özel uygulama geliştirme imkanına sahip olacak. Etkinlikte söz alan Apple CEO'su Tim Cook, televizyonun geleceğinin uygulamalarda olduğunu söyledi.

Apple Tv fiyatları

Yeni Apple TV2nin vergiler hariç ABD satış fiyatı ise şöyle olacak: 

32 GB 149 dolar

64 GB 199 dolar

Apple TV'de müthiş yenilikler var. Dokunmatik kumandayla oyun, ses komutuyla detaylı arama yapma.

[PAGE]

Apple TV'ye çok ilginç bir özellik geldi: Online alışveriş. Ekrandaki bir ürünü satın almak mümkün!

Sırada Apple TV var. Yeni Apple TV'nin dokunmatik kumandası ve kullanıcının ses komutlarını algılayan akıllı asistan Siri özelliği olacak.

Kullanıcılar ses komutları vererek Apple TV'de detaylı içerik araması yapabilecek. Yeni Apple TV'de oyun oynanabilecek. 

İPAD

Apple'ın uzun bir süredir daha büyük ekranlı bir iPad'i satışa sunacağı konuşuluyordu, tahminler doğru çıktı. “iPad'i daha ileriye nasıl taşıyabiliriz?” diyen Apple CEO'su Tim Cook 12.9 inç ekran genişliğine sahip yeni iPad Pro modelini tanıttı. iPad Pro'nun ayrılabilir özel bir klavyesi ve Apple Pencil adlı stylus kalemi olacak. 2732 x 2048 ekran çözünürlüğüne ve 5.6 milyon piksele sahip olan iPad Pro, üçüncü nesil 64 bit A9x işlemciyle güçlendirilmiş. 6.9 mm inceliğindeki cihazın batarya süresi ise ortalama 10 saat olarak açıklandı. Kasım ayında satışa çıkacak olan iPad Pro'nun 32 GB, 128 GB Wi-Fi ve 128 GB Wi-Fi / 4G modeli olacak. 

iPad Pro Kasım ayında satışa çıkıyor. Henüz hangi ülkelerde satışa çıkacağı belli değil. iPad Pro'nun vergiler hariç ABD satış fiyatları ise şöyle olacak 

32 GB Wi-Fi: 799 dolar 

128 GB Wi-Fi: 949 dolar

128 GB Wi-Fi ve 4G: 1079 dolar 

Apple Pencil 99 dolar 

Smart Keyboard 169 dolar 

Microsoft yöneticisi Kirk Koenigsbauer sahnede Office uygulamasını tanıtıyor.

12.9 inç genişliğindeki iPad Pro'nun özel bir klavyesi ve stylus'u (Apple Pencil) olacak.

[PAGE]

Büyük ekranlı iPad Pro geldi. 12.9 inç ekran iPad tanatımı yapıldı.

APPLE WATCH

Apple, San Francisco'da düzenlediği etkinlikte yeni Apple Watch koleksiyonunu tanıttı. Yeni Apple Watch'ta şu yenilikler olacak.

Daha çok renk seçeneği 

Apple Watch Sport'un renk seçenekleri arttırıldı. Yeni koleksiyonda altın ve pembe altın renk seçenekleri ve kırmızı renkli RED ürünü olacak. Apple ayrıca ünlü moda markası Hermes'le ortaklık yapma kararı aldı. Bu ortaklığın sonucu olarak Hermes, Apple Watch için özel bir kordon geliştirecek. 

Facebook artık Apple Watch'ta

Apple Watch işletim sisteminin yeni versiyonu Watch OS2'yle birlikte çok yeni uygulamalar geliyor. Bu uygulamalar arasında dünyanın en büyük sosyal mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger, anlık çeviri uygulaması iTranslate, kamera uygulaması GoPro ve kullanıcının sağlık bilgilerini anlık olarak saat ekranında gösteren AirStrip uygulaması var. AirStrip uygulaması hamile annenin ve bebeğinin kalp atışlarını bir ultrason cihazı gibi ölçme özelliğine sahip.

16 Eylül'de satışa çıkıyor

Yeni Apple Watch serisi 16 Eylül'den itibaren aralarında Türkiye'nin de olduğu yirmiden fazla ülkede satışa çıkacak. 

Apple Watch'a sarı ve pembe altın rengi seçeneği geldi

Apple Watch için yeni uygulamalar geliyor. Bu uygulamalar arasında Facebook Messenger, iTranslate, GoPro ve kullanıcının sağlık bilgilerini anlık olarak veren AirStrip uygulaması var. AirStrip uygulaması hamile annenin ve bebeğin kalp atışlarını bir ultrason cihazı gibi ölçebiliyor.

Apple Watch için çok önemli bir gelişme! Facebook Messenger geliyor.

Apple TV'ye çok ilginç bir özellik geldi: Online alışveriş. Ekrandaki bir ürünü satın almak mümkün!

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.