İsviçre'ye özgü uzun saçaklı çatısı olan ahşap dağ evlerine ne ad verilir

İsviçre'ye özgü uzun saçaklı çatısı olan ahşap dağ evlerine ne ad verilir
İsviçre'ye özgü uzun saçaklı çatısı olan ahşap dağ evlerine ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İsviçre'ye özgü uzun saçaklı çatısı olan ahşap dağ evlerine ne ad verilir 

A- Bungalov

B- Appart

C- Şale

D- Lord

Doğru Cevap: Şale

Şale tipi evler, daha çok, İşviçre Şalesi, olarak bilinirler. Alp dağlarından köklerini alan, bir dağ evidir. İsviçre şalesinde, alın tahtaları oldukça süslü ve işlemelidir. Bu gördüğünüzde ise, sade alınlar dikkat çekiyor. Bu evler, bölgeye gelen, latin göçüyle birlikte, latinlere ait Callitum evlerinden devşirilmiştir. Bölgenin geleneksel ahşap işçiliği ve Callitum'ların inşaatlarında kullanılan taşıyıcı sistem ve mühendislik vizyonu, bu evlerde harmanlanmış, sonuç olarak bu tasarımı ortaya çıkarmıştır.
 
Şaleler, esasen birer çiftlik evidirler. Bu nedenle, eski şalelerde, hayvanların da barınacağı, bir bölüm vardır. Günümüzde yapılmış, birçok çiftlik evi, şalelerden esinlenmiştir ve onları taklit etmişlerdir.
 
Şalelerin, dikkat çeken, bir özelliği de geniş ve yamacı görecek şekilde konumlanmış, balkonlarıdır. Bu balkonlar, sığır sürülerinin yaylım alanlarına bakar. Sığır sürülerinin sahipleri, şaleden sürüsünü gözetler ve kontrol eder. Bir anormallik olduğunda da, gidip müdahale eder.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum