İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık sütunda ne yazıyordu!

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık sütunda ne yazıyordu!
İzmir Seferihisar'da bulunan bir sütuna yazılmış 2200 yıllık yazıt 'Kim milyoner olmak ister' yarışmasında soruldu.

İzmir Seferihisar'da kira sözleşmesini anlatan 2200 yıllık yazıt ATV'de yayınlanan Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu.

İzmir Seferihisar'da bulunan 1,5 metre yüksekliğinde bir sütuna yazılmış ve 58 satırdan oluşan 2200 yıllık yazıtın hangisi olduğu anlaşılmıştır?

60 BİN LİRA KAZANDI

125 bin liralık soruda doğru cevabı bulamayan yarışmacı çekilerek 60 bin lira programdan ayrıldı.

EN KAPSAMLI KİRA SÖZLEŞMESİ

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda gün ışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu. 1 kefil ve kentin ileri gelenlerinden oluşan 6 şahitle yapılan sözleşmede, içerisinde binalar bulunan arazinin uygun kullanılmaması durumunda uygulanacak cezalar da yer alıyor.

Kazı ekibinde yer alan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Adak, yazıtla ilgili bilgiler aktarmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.