Kafka müzesi hangi ülkededir

Kafka müzesi hangi ülkededir
Kafka müzesi hangi ülkededir sorusunun cevabını vereceğiz.

TRT 1 Altın Petek 23 Mayıs Salı Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Gökhan ALKOÇ.

Soru : Kafka müzesi hangi ülkededir

A- Avusturya

B- Almanya

C- Polanya

D- Çek Cumhuriyeti

Doğru Cevap: Çek Cumhuriyeti

Franz Kafka, aslında yalnız olmayan ama tüm çevresel faktörleri çıkardığınızda zayıf bir kişiliğe sahip, yaşadığı sürece babasından fazlasıyla korkmuş, yalnız bir insan çıkıverir ortaya. Yalnızlığını paylaşabileceği tek unsur ise bir kağıt ve bir kalem olmuştur hayatı boyunca.
 
İşte bu yazarın doğduğu ve hayatının bir dönemini geçirdiği Prag’da bir müze bulunuyor. İlk olarak 1999 yılında İspanya’da açılan Franz Kafka Müzesi, 2002 yılında New York’ta ziyarete açılır. 2005 yılından günümüze ise Prag’da yer alan müze, sürekliliğini burada koruyacak gibi görünüyor.
Fotoğraf çekmenin yasak olduğu müzede, Kafka’ya ait fotoğraflar, Kafka’nın el yazısı ile yazılmış günlükleri, mektupları, kısaca Kafka’nın hayatı ile ilgili birçok esere rastlayabilirsiniz.
Labirent şeklindeki yollardan karamsar bir şekilde ilerler ziyaretçiler. Her yer karanlıktır, sergilenen eserler haricinde. Arkaplanda Kafka’ya uygun, depresif bir müzik eşlik eder. Dünyaca ünlü yazar Kafka’nın yazdığı bir romanda hissettirir bizi. Sevgililerine ve babasına yazdığı mektupları okuyarak Kafka’nın bakış açısını anlayabilirsiniz. Bu metinlerin bazıları İngilizceye de çevrilmiş.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.