Kahve iç rahat uyu

Kahve iç rahat uyu
Uzmanlar, yemekten sonra diş fırçalamak yerine, iyi bir uyku için kahve tüketmek gerektiğini belirtti.

Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlar şaşırtıyor. Yıllardır bilinen gerçeklere bir sünger çekiliyor. Uzmanlar garip ama sağlıklı gerçekleri sıralıyor... Asitli bir şeyler yiyip içtikten sonra dişleri fırçalamayın. Çünkü diş minesi yumuşar. Daha da yıpranır. Bunun için yemeklerden yarım saat sonra fırçalayın. Daha küçük bedenlerde olmak istiyorsanız ağırlık kaldırın. Çünkü yağ ve kaslar aynı ağırlıkta olmasına rağmen kaslar daha az yer kaplar. Ağırlık kaldırmak kas oluşumunu destekler. 

Az yemek için çok ye

Acıktığınızda atıştırmalık bisküvi yerine fıstık ezmesi, peynir dilimleri ve elma gibi protein ağırlıklı besinler tercih ederseniz çabuk doyar ve uzun süre acıkmazsınız. Eğer midenizde şişkinlik hissediyorsanız su için! Yüksek lif içeren bir diyet programı uyguluyorsanız, vücut suya ihtiyaç duyar. Suda çözünebilen liflerle karışan su, jel benzeri bir madde oluşturur. Bu jel bağırsak hareketlerini etkiler ve şişkinliği giderir. Zayıflamak için diyet gazlı içeceklere veda edin. Çünkü Teksas Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre diyet gazlı içecek tüketen kişilerin bel kalınlığı, diğerlerine oranla yüzde 70 daha geniş. Karanlıkta uyuyun. Çünkü aydınlık bir odada uyuyanlar obeziteye daha yatkın oluyor. Serinlemek istediğinizde sıcak içecek için! Çünkü sıcak içecek tüketildiğinde vücut ısı değişikliğini algılıyor ve ter üretimini artırıyor. Teriniz cildinizin üzerinden buharlaştığında ise doğal olarak serinlemiş oluyorsunuz. 

Gün içerisinde dinlenmek için kısa uyku molaları veriyorsanız, kahve için. Çünkü Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre 200 mg kafein tükettikten sonra 20 dakikalık kısa bir uyku çekmek daha zinde olmanızı sağlıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.