Karikatürlerle Ramazan ayı ve oruç...

Karikatürlerle Ramazan ayı ve oruç...
Ramazan Ayı’nın en kutlu misafiri kimdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Ramazan ile Kur’ân arasında nasıl bir bağlantı vardır?”

RAMAZAN KUR’ÂN AYIDIR

Kur’ân Ramazan ayında nazil olmuştur. Ramazan ayının en kutlu misafiri elbette Kur’ân-ı Hakim’dir. Bedîüzzaman, bu cihetle Ramazan-ı Şerif ayının Kur’ân-ı Hakîm’in bayramı hükmünde olduğunu kaydediyor. Nitekim Cenâb-ı Hak da, “O Ramazan ayı ki, o ayda Kur’ân indirilmiştir.”1 Bir diğer âyette de, “Biz Kur’ân’ı Kadir Gecesinde indirdik.”2 buyurmaktadır. Kadir Gecesi, Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde gizlidir.

Kur’ân’ın inişini tebrik etmek, Kur’ân’ın inişine güzel bir karşılama yapmak insan olarak bize, yani kadir ve kıymet bilir sıfatımıza yakışır; Kur’ân’ın da hakkıdır.

Alimler Peygamberlerin varisleridirler: Bediüzzaman ve Teravih namazı

Bediüzzaman Hazretlerinin Ramazan, namaz ve teravih namazı ile ilgili hatıralarını ve tatbikatını Son Şahitler’de talebeleri şöyle anlatıyor:

Özellikle Ramazan aylarında tartışılmaya açılan Teravih namazı ile ilgili Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin hayatını ve tatbikatını araştırdık.

Kaynak:Yeni Asya

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.