Kariyer Testi - Size en uygun meslek hangisi

Kariyer Testi - Size en uygun meslek hangisi
Üniversite tercih dönemi başladı. Hayatlarının en önemli kararını verecek gençlerin 26 Temmuz’a kadar istedikleri bölüm, şehir ve üniversiteyi tercih etmesi gerekiyor.
Üsküdar Üniversitesi, meslek seçiminde kararsızlık yaşayan adaylara yönelik kariyer testi uygulaması yapıyor. Adaya kariyer testini çözerek hangi meslekte daha başarılı ve mutlu olabileceğini sunuyor.
 
Kişinin yaşamında önemli dönemlerden biri olan üniversite ve bölüm seçimleri sağlıklı yapılmadığında kişi için telafisi mümkün olmayan kayıpları beraberinde getirebiliyor.
 
Bugünlerde kararı vermenin eşiğinde olan üniversite adayları, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında seçimlerini yapacak. Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan gençlere kariyer testi imkânı sunuyor.
 
“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.
 
“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi’nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.
 
Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.
 
Testi yapmak için tıklayınız

Örnek sorular (Toplam 90 soru var)

1. Kuşların nasıl göç ettiğini öğrenmek
2. İnsanlara yeni bir hobi öğretmek
3. Hava durumu tahmini için kişisel gözlemleri kullanmak
4. Bitki hastalıklarını incelemek
5. Bankaya yatırılan paranın faizini hesaplamak
6. Resimler tasarlamak ve çizmek
7. Bir iş yaptırmak için parayla adam tutmak
8. Bir bilim müzesini incelemek
9. Gözlük için mercekleri parlatmak
10. Modern yazarların yazı stillerini araştırmak

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.