Kaytan bıyıkları ile tanınan oyucu kimdir

Kaytan bıyıkları ile tanınan oyucu kimdir
Yeşilçam filmlerinde tatlı-sert ve babacan tavırlarıyla özellikle baba, komiser, bahçıvan, hakim rollerini üstlenen, kaytan bıyıkları ile tanınan oyucu kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 29 Nisan Cumartesi 671. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı İbrahim GÖZ Muş'lu rganizasyon şirketinde çalışıyor.

Soru : Yeşilçam filmlerinde tatlı-sert ve babacan tavırlarıyla özellikle baba, komiser, bahçıvan, hakim rollerini üstlenen, kaytan bıyıkları ile tanınan oyucu kimdir 

A- Hulusi Kentmen

B- Hayati Hamzaoğlu

C- Eşref Kolçak

D- İhsan Yüce

Doğru Cevap: Hulusi Kentmen

Hulusi Kentmen Kimdir ?

Hulusi Kentmen , 20 Ocak, 1912'de Tirnova (Bulgaristan)da doğdu. Kendisi küçükken göçler sırasında ailesiyle Türkiye'ye göç ettiler. Türkiyede Deniz Astsubay Okulundan mezun oldu ve emekli olana kadar Türk Deniz Kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yaptı daha sonra emekli olarak sanat yaşamına atıldı.
 
1942'de Sürtük filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. Sinemaya başladıktan sonra da zaman zaman tiyatro oyunlarında sahne aldı. Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen Çatallı Köy oyununda rol aldıktan sonra 1965 yılında bu oyunu, oyuna konu olan köyde (Afyon'un Emirdağ İlçesinin Çatallı Köy'ünde) Hüseyin Baradan, Şahin Tek ve diğer oyuncularla birlikte sahneledi.Kurduğu Hulusi Kentmen Tiyatro Topluluğu ile çeşitli oyunları sahneye koydu, turneye çıktı. Bazı televizyon reklamlarında rol aldı.
 
Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hakim vb. roller üstlendi, birçoğunda kendi adıyla oynadı. Karakter oyuncusu olarak simgeleşti. Sinemada bıraktığı etkiyle halk arasında, babacan, tatlı- sert erkek karakterini ifade etmek üzere "Hulusi Kentmen gibi" deyişi yerleşti.
 
Birçok filminde, Kentmen'i, Kemal Ergüvenç seslendirdi. Bazı filmlerinde ise sanatçıyı Rıza Tüzün seslendirmiştir. Kentmen, 1942-1988 yılları arasında 500'e yakın filmde rol aldı. Türk sinemasında bir klasik olan oyuncu 20 Aralık 1993'te Böbrek yetmezliği sonucu 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.