Kedi uzanamadığı (yetişemediği) ciğere pis (murdar) der atasözünün anlamı nedir

Kedi uzanamadığı (yetişemediği) ciğere pis (murdar) der atasözünün anlamı nedir
Kimileri, çok istedikleri hâlde elde edemedikleri şeyi hor göstermeye kalkışırlar; beğenmiyor görünürler. Böyle davranmakla asıl yapmak istedikleri şey, kendi çaresizliklerinin ortaya koyduğu açığı kapatmaya çalışmaktır.

Kedi uzanamadığı (yetişemediği) ciğere pis (murdar) der anlamı şu şekilde :

Kimileri, çok istedikleri hâlde elde edemedikleri şeyi hor göstermeye kalkışırlar; beğenmiyor görünürler. Böyle davranmakla asıl yapmak istedikleri şey, kendi çaresizliklerinin ortaya koyduğu açığı kapatmaya çalışmaktır. Doğru olan eksikliği kendilerinde aramak olmalıdır.

Bazen kişiler çok istedikleri, ulaşmak için arzu duydukları şeylere ulaşamayabilirler. Bu durum onlara kendilerini kötü hissettirir. Bu yüzden de etraflarına, aslında o şeyi istemediklerini göstermeye çalışırlar. İstedikleri şeyi kötü göstermeye çalışırlar ve hor görürler. Bu kişilerin aslında yapmaya çalıştıkları şey, kendi çaresizliklerini gizlemektir.

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş atasözünün cümle içinde kullanımı

Ben onun bu vazoyu ne kadar istediğini bilsem de o çok çirkin olduğunu söylüyor çünkü kedi uzanamadığı ciğer mundar dermiş.

Kedi yetişemediği (veya uzanamadığı) ciğere pis (veya murdar) dermiş TDK anlamı nedir

Kişi, elde edemediği şeyi istemiyormuş, beğenmiyormuş gibi görünür anlamında kullanılan bir sözdür.

103
12
0
6
0
1
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.