Keskin sirke küpüne zarar verir kompozisyon

Keskin sirke küpüne zarar verir kompozisyon
Bu yazımızda sizlere Keskin Sirke Küpüne Zarar Verir Kompozisyon örneği yayınlayacağız.

Bildiğiniz gibi atasözleri mecaz anlamda kullanılır. Bazı atasözleri var ki birkaç defa okur ve uzun uzun düşünürsün.

İnsanlar bazı zamanlar çok sinirli, aksi, öfkeli olabilirler. Bu zamanlarda alınan kararlar yapılan davranışlar her zaman olumsuz bir şekilde insana geri döner. Öfkeliyken yaptığımız bir hareket hem bize hem de karşı tarafa zarar verir. Öfkeliyken insanlar sağlıklı düşünemeyeceğinden doğru kararlar veremezler. Böyle zamanlarda insanlar her zaman hata yapar hata yapmaya meyilli olurlar.

Biz sinirliyken asla ve asla önemli kararlar almamalıyız. Sinirliyken aksine hiçbir şey yapmamalı, kendimize daha sonra zarar verecek kararlar almamalı sinirimizin yatışmasını sakin olmayı beklemeliyiz. Yoksa keskin sirke küpüne zarar verecektir.

Keskin sirke küpüne zarar verir
İnsanların hayatlarında kızdıkları, sinirlendikleri zamanlar olmaktadır.Hepimiz insanız ve bu durum normal karşılanır.Önemli olan sinirli olduğumuz zamanlarda kendimize ne kadar hakim olduğumuzdur.Öfke kontrolü yapabilmek ve kendimizi kontrol altında tutmak, karşımızdakilere ve kendimize en az zarar vermek anlamına gelir.

Sinir ile hareket eden insanların büyük kısmı bu anda normal ve sağlıklı düşüncelerden uzak olurlar.Bu arada ne yaptıklarının farkına varamazlar.Fakat daha sonra düşündükleri zaman keşke böyle yapmasaydım diye pişman olurlar.Atasözünde anlatılmak istenen keskin sirke küpüne zarar verir anlamı da bu olmaktadır.Yani sinir ile hareket edenlerin,kendi kontrollerini kaybederek aslında pişman olacakları şeyleri yapmaktadır.İnsanların yapması gerken şey sinirli oldukları zaman bu anda kendilerine dikkat etmeleri öfkelerini kontrol etmeleri gerekir.Bunu yaptıkları zaman ne kendilerine ne de başkalarına zararları olur.

Öfkeli olduğumuz zamanlar yer değiştirmek iyi gelmektedir.Yani oturuyor isek ayağa kalkmak,ayakta isek oturmak,yüzü ve elleri yıkamak,balkona çıkmak ve onu atlatmak için farklı şeyler yapmak gerekir.Bunu yaptığımız zaman kendimize vereceğimiz zararı engellemiş oluruz.

Kompozisyon nedir?

Kompozisyon, "farklı parçaları, nesneleri, ögeleri en iyi şekilde bir araya getirme ve bu şekilde oluşturulmuş bütün" anlamında bir kavram. Mimarlıktan güzel sanatlara, müzikten edebiyata kadar çok farklı alanlarda kullanılır.

Daha fazla Kompozisyon için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

304
313
180
186
151
215
720
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.