Kim Jong-Un'un kilosuyla dalga geçen hangi ülkenin vatandaşlarını o ülkenin resmi makamlarına şikayet etmişlerdir

Kim Jong-Un'un kilosuyla dalga geçen hangi ülkenin vatandaşlarını o ülkenin resmi makamlarına şikayet etmişlerdir
Kuzey Kore yetkileri liderleri Kim Jong-Un'un kilosuyla dalga geçen hangi ülkenin vatandaşlarını o ülkenin resmi makamlarına şikayet etmişlerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kuzey Kore yetkileri liderleri Kim Jong-Un'un kilosuyla dalga geçen hangi ülkenin vatandaşlarını o ülkenin resmi makamlarına şikayet etmişlerdir 

A- Rusya

B- Çin

C- ABD

D- Birleşik Krallık

Doğru Cevap: Çin

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un görünür kilo artışı üzerindeki spekülasyonları , hükümet sansürlerinin sosyal medyadaki takma adlarını tıkadığı komşu Çin'de artan bir büyülenme kaynağı olmuştur.
 
"Kim Şişman" ve "Kim Fat III" veya "Kim Fatty III" gibi varyasyonlar, yıl boyunca özellikle Çin'in en popüler platformu olan Sina Weibo'da sosyal medya sitelerinde yer aldı.
 
Ancak Kuzey Kore'nin Çin'den kötüye kullanımdan kurtulmasını istediği doğrulanmamış raporlara yanıt olarak, Weibo kullanıcıları daha yaratıcı isimlerle geliyorlar.
 
En son çevrimiçi görünecek - ve kolay tercüme edilmiyor - "Kim III yarım ay". Başlıkta "üçüncü", geç babasının ve onun saygılı büyükbabasının da Kim olarak adlandırıldığına işaret eder.
 
Kim Jong-un takma adlarına saldırmak için Weibo araması yukarıdaki mesajı döndürür
Rapor edilen Kuzey Kore müdahalesi, diğer kullanıcıların ilgisini çekmişti. Ayrıca, ücretsiz Weibo izleme sitesine göre , platformdaki sansürlü arama terimlerinin ilk 10'unda yer almaya devam eden çeşitli takma isimlerle devam ediyor .
 
Popüler Çin medya kuruluşları, kullanıcıların platformlarındaki takma adları içeren yorumları sansürlemeye başladı.
 
Terimler Çin'in önde gelen arama motoru Baidu'da tamamen sansürlenmiş ve Weibo araması şu mesajı veriyor: "İlgili yasalara, yönetmeliklere ve politikalara göre, arama sonuçları görüntülenmiyor."
 
Raporları İster İsviçre peyniri, tarak ve viski için dini liderin tercihi iman edilir o 2011 yılında, Kim Jong-il başarılı beri Kim resimler görünür bir kilo artışı göstermiştir.
 
Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, dört yılda 40 kilo aldığını iddia etti.
 
Kim 2011'de babasının ölümünün ardından iktidara geldi
İsimlerin sansürü, Çin ana akım medyasının, emrin doğrudan Çin yetkilileri - Çin-Kuzey Kore sınırının her iki tarafında gerçekleştiğine dair spekülasyon yapmasına yol açtı.
 
Hong Kong'un Apple Daily gazetesinde "Kuzey Kore yetkilileri resmi olarak medyayı, hükümet yetkililerinin ve anakaradaki insanların Kim Jong-un'u gelecekte 'Kim Fat” olarak nitelendirmemelerini istediklerini söyledi.
 
Bu arada, milliyetçi Global Times gazetesi, Kuzey Kore'nin "alaycı" a karşı uyarıda bulundu ve sosyal medya kullanıcılarının "komşu ülkelerin liderlerine" saygı duymaları ve "zarif tavırlar ve öz saygı" ile muamele etmeleri gerektiğini söylüyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
37 Yorum