Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kırkpınar'da yapılmak istenseydi hangi ülkeye gidilmesi gerekirdi

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kırkpınar'da yapılmak istenseydi hangi ülkeye gidilmesi gerekirdi
Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kırkpınar'da yapılmak istenseydi hangi ülkeye gidilmesi gerekirdi sorusunun cevabını vereceğiz. Kırkpınar nerededir?

Soru : Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kırkpınar'da yapılmak istenseydi hangi ülkeye gidilmesi gerekirdi

A- Bulgaristan

B- Yunanistan

C- Romanya

D-Gürcistan

Doğru Cevap: Yunanistan

Efsaneye göre 1346 yılında Orhan Gazi'nin Rumeli'yi ele geçirmek için düzenlediği seferler sırasında, büyük oğlu Süleyman Paşa 40 askerle Bizanslılar'a ait Domuzhisar'ın üzerine yürür. Baskınla burasını ele geçirirler. Öteki hisarların da ele geçirilmesinden sonra, 40 kişilik öncü birlik geri dönerler ve şimdi Yunanistan'ın topraklarında kalan Samona'da mola verirler. 40 cengaver burada güreşe tutuşurlar. Saatlerce süren güreşlerde, adlarının Ali ile Selim olduğu rivayet edilen iki kardeşin bir türlü yenişemedikleri görülür.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.