Kişiye özel akademik kadro ilanına nasıl itiraz edilir

Kişiye özel akademik kadro ilanına nasıl itiraz edilir
Üniversite kadroları da İlan yoluyla Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. Açılan kadro ilanlarına başvuran adayların ilan ve başvuru süreci ilgili üniversitenin yönetmeliği ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre hazırlanmaktadır.

Üniversite kadroları da İlan yoluyla Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. Açılan kadro ilanlarına başvuran adayların ilan ve başvuru süreci ilgili üniversitenin yönetmeliği ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre hazırlanmaktadır. Açılan kadro ilanlarına başvuran kişilerin başvurularının kişiye özel ilandan dolayı olumsuz olması durumunda da Akademik Kadro İlanına İtiraz yolu açık olduğu gibi Akademik Kadro İptal Davası da açılabilir.

KİŞİYE ÖZEL KADRO AÇILABİLİR Mİ?

Kişiye özel ilan açılması hukuk aykırıdır. Bu durum üniversitelerin bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olarak objektif ve denetlenebilir nitelikte getirdiği ek koşulların kişiyi tarif eder, keyfi ve subjektif nitelik taşıması ile ortaya çıkmaktadır. Söz konusu bu hukuka aykırılık üniversitelerin koyduğu Ek Koşullar ile ortaya çıkmaktadır.

KİŞİYE ÖZEL KADRO İLANINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Açılan üniversite kadrosunun kişiye özel ilan şartlarını taşıdığını düşünen kişiler karşı ilanın verildiği üniversiteye itirazda bulunabilir. Bu itiraz ilanın Resmi Gazetede yayınlanması sonrası veya adayın kadro başvurusunun Ön Değerlendirme Kurulunca reddedilmesini öğrenmesi üzerine yapılacaktır. Özel Kadro ilanına itiraz dilekçesi örneğine ulaşmak için tıklayınız.

KİŞİYE ÖZEL KADRO İLANINA İPTAL DAVASI

Üniversitelerce açılan kadrolarda İlan şartının Özel İlan Şartı niteliğinde olması durumunda ilgili aday yukarıda da örneği sunduğumuz üzere ilan veren Üniversiteye İtiraz edebileceği gibi İlanın Resmi Gazetede yayınlanması veya Ön değerlendirme kurulunca ilan şartlarını sağlamadığından bahisle reddedilmesini öğrenmesinden itibaren 60 gün içinde açılacaktır. Yetkili Mahkeme ilana çıkan Üniversitenin bulunduğu İl olup Görevli Mahkeme İdare Mahkemesidir.

KİŞİYE ÖZEL KADRO İLANININ İPTALİ DAVASI İDARE MAHKEMESİ KARARI

Ataması kabul edilmeyen adayın açmış olduğu davadalarda Yerel Mahkemece bilirkişi ataması yapılmış, dava dilekçesinde bahsettiğimiz İlgili ilan şartının Münhasıran Kişiyi Tarif edici nitelikte olup olmadığına bakılmıştır. Konu ile ilgili olarak emsal Kişiye Özel Kadro İlanının İptali Davası İdare Mahkemesi Kararını bilgilerinize sunuyoruz.

AKADEMİK KADRO DAVALARI İÇİN UZMAN AVUKAT SEÇİMİ

Yükseköğretim Hukuku kapsamında Akademik Hukuk & Danışmanlık tarafından takip edilen konulardan biri de akademik kadro davalarıdır. Akademik kadro davaları ve hukuki süreçler için akademik kadro sayfasına ulaşılabilir. Bu hususta uzman avukat yardımı için tıklayabilirsiniz.

39
84
68
1
1
1
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.