Kölecilik sizce neden insan haklarına aykırı bir durumdur

Kölecilik sizce neden insan haklarına aykırı bir durumdur
Kölecilik sizce neden insan haklarına aykırı bir durumdur, kısaca açıklayınız.

Soru : Kölecilik sizce neden insan haklarına aykırı bir durumdur? Söyleyiniz.

Kölelcilik, bir insanın bir başka insanın dediklerini ve istediklerini kayıtsız şartsız yerine getirmesi, hür iradesini kullanamamasıdır. Kölelik insan haklarına aykırıdır. İnsanlığa ve insani değerlere aykırıdır.

Kölecilik, İslam’dan önce cahiliye dönemi alışkanlıklarından ve son dönem Batı Medeniyeti sömürü düzeninin parçalarından biri olarak insanların sömürülmesi ve kullanılması, alınıp satılması şeklinde gerçekleşmektedir. Dinimizde kölelik kaldırılan hükümlerden biridir. İnsanların ticari bir meta gibi alınıp satılması insan haklarına aykırıdır.

Kölelik, insanların kullanılması ve alınıp satılması şeklindedir. İnsanın hürriyetine ve iradesine ket vurulmaktadır. Oysa ki insanlar temel hak ve özgürlüklere doğuştan sahip olarak dünyaya gelmektedir. İnsan her şeyden değerlidir. İnsanı değerli kılan özgürlüğü ve iradesidir. Bunların engellenmesi insan haklarına aykırı olarak bilinmelidir. Kölelik bu nedenle eski dünya adetlerindendir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.