Konuşma tarzınız kişiliğinizi yansıtıyor

Konuşma tarzınız kişiliğinizi yansıtıyor
Konuşma tarzının kişinin iç dünyası hakkında ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte karşınızdaki insanın karakterini çözmenin en kolay yolu!

Kullandığınız kelimeler, oluşturduğunuz cümleler kişiliğinizin aynası olur... Her konuşma tarzının bir anlamı vardır. 

İşte konuşma tarzına göre kişiyi tanıma rehberi...

Duyarlı ve duygusal olarak güvenilir insanlar

Bu yapıdaki insanlar genelde konuşurken düşünürler. Bu nedenle gaf yapmamaya ve pot kırmamaya özen gösterirler. Söylediklerini ve kiminle konuştukları konusunda bilinçlidirler. Kolay, anlaşılır ve az, öz konuşurlar. Kendilerini kanıtlamak gibi bir düşünceleri yoktur. Bu tarz insanlar, hem duygusal hem de iş hayatında güvenilirdir. 

Sizi alaya alan ve küfürlü konuşan insanlar

Bu tarz konuşan insanlar sizin neşelenmeniz için bu tarzda konuştuklarını söylerler. Sürekli olarak takılıyorum kelimesini kullanırlar. Bu insanlar kıskanç ve aslında mutsuz kişilerdir.

Konuştuğunuz kelimelerin daima tersini iddia eden kişiler

Bu tarz insanlar, sizi kendine rakip görürler, sizi tehdit olarak algılarlar. Bu nedenle, sürekli olarak kendini ispatlama kavgasına tutuşurlar. Bu tarz insanlar ile iş ya da arkadaşlık yapmamak lazımdır.

Konuşurken başkaları hakkında dedikodu yapanlar

Başkaları hakkında dedikodu yapıp sizin görüşünüzü almaya çalışırlar. Buradaki amaç, bu bilgileri başkaları ile paylaşmaktır. Dedikodu, dedikodudan beslenir. Bu tarz insanlara dikkat etmek, uzak durmak gereklidir. Çünkü, kıskanç ve rekabetçi insanlar bu tarz konuşmaktadır.

Sürekli alttan alan ve haklısın diyen kişiler

Sürekli olarak haklı olduğunuzu dile getirirler. Bu tarz insanlar umursamaz ve değer vermeyen kişilerdir. Bencildirler ve hayatları sadece kendileri etrafında döner. Başlarda hoşunuza gitse de zamanla size zarar verirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.