KPSS A grubunda hangi alandan kaç soru gelecek

KPSS A grubunda hangi alandan kaç soru gelecek
2014 KPSS'ye bir buçuk ay kaldı. Başvuru kılavuzu yayımlandığı halde bazı adaylar yine de hangi alandan kaç soru geleceğini soruyor.

Konu ile ilgili kısa bilgi verecek olursak;

2014 KPSS başvuruları sona erdi. A grubu için sınav 5-6 Temmuz'da yapılacak. Şubat'ta soru sayısının 30'a düştüğü belirtilmişti ancak dağılım bildirilmemişti. Başvuru kılavuzunda ise görüldü ki soru oranlarında bir değişiklik yok. Bu konuyu "buçuklu soru devri" ifadesiyle tepki vererek haberleştirmiştik.

Yeni soru dağılımları aşağıdaki gibidir.

KPSS A grubunda soru dağılımında en çok hukuk, iktisat ve maliye bölümleri etkilendi. Zaten en çok puan içinde de bu dersler yer almaktadır. Konu bazında aşağıdaki tabloda belirttiğimiz şekilde soru gelmesi beklenmektedir.

Hukuk

İktisat

Maliye

Anayasa: 3

İdare:5

Medeni: 5

Borçlar: 4

Ceza: 4

Ticaret: 5

İcra: 4

Mikro : 9

Makro: 8

Para-Banka: 3

İktisadi Düşünceler Tarihi: 1

Türkiye Ekonomisi: 3

Büyüme-Kalkınma : 3

Uluslar arası iktisat: 3

Maliye teorisi: 3

Kamu Gelirleri: 5

Kamu Harcamaları: 4

Borçlanma: 4

Bütçe: 4

Maliye Politikası: 5

Vergi Hukuku-TVS: 5

Bu rakamlar kesin midir?

Hayır kesin değildir. 4 olanlar 5 olarak ya da 5 olanlar 4 olarak da sorulabilir. Ancak şunu şunu vurgulamak istiyoruz ; görüyorsunuz ki ki hiçbir konu hiçbir ders çıkarılmamıştır. (Vurguluyoruz, çünkü hala icra hukuku, İDT, TR Eko, Maliye Politikası çıkarıldı mı? veya çıkarılmış gibi asılsız dedikodular dolaşmakta ve bu tarz sorular gelmektedir.)

Kutay Seymen ARIKAN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.