KPSS Branş sıralamaları neden değişiyor? İşte cevabı

KPSS Branş sıralamaları neden değişiyor? İşte cevabı
Geçen yıldan bu yana bazı adaylar, KPSS branş sıralamalarının değiştiğini belirtmektedir.

2014 yılı KPSS sınavından bu yana, bazı adaylar, KPSS branş sıralamalarının değiştiğini belirtmektedir.

Bu yazımızda bu değişikliğin nedenlerini açıklayacağız.

Bilindiği üzere, sınava giriş sırasında branşını yanlış belirten adaylar daha mezuniyet belgesi ile bu yanlışlığı düzeltebilmektedir.
Örneğin 2014/2 Tercih Kılavuzunda yer alan açıklama şu şekildedir: Eğitim bilgilerinde eksiklik ve/veya hata olan adaylar, tercih yapmak istedikleri kadroların gerektirdiği eğitim bilgilerini 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında (26 Kasım 2014 günü saat 16.00'ya kadar) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde güncelleyebilirler. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine giderken diploma/mezuniyet belgesinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Yine, bir aday bitirdiği teknik ve sağlıkla ilgili alt öğrenimden de ter yapabilmektedir. Bunun için bitirdiği alt öğrenimini ÖSYM sistemine tanıtması gerekmektedir. Bu konuda 014/2 Tercih Kılavuzunda yer alan açıklama şu şekildedir: Bunun yanında, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince, Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil, adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara(Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzey(ler)indeki(ortaöğretim, önlisans) mezuniyetlerini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

Bir diğer değişiklik te aynı düzeyde bitirilen iki eğitim bilgisidir. Yani bir kişi hem İşletme hem de Bilgisayar Mühendisliği mezunu olabilir. Aday isterse İşletme bölümünü de ÖSYM sistemine sonradan ekletebilmektedir.

Bu 3 nedenden dolayı, sıralamalarda değişme olmaktadır. Adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.