KPSS Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir

KPSS Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir
Kpss sonuçları kaç yıl geçerlidir hakkında bilgi kısaca

Ortaöğretim ve önlisans KPSS sonuçları 2 yıl süre ile geçerli iken öğretmenlerin girdiği KPSS sonuçları 1 yıl süre ile geçerli.

KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavı ortaöğretim veya lise, meslek lisesi, iki yıllık yüksekokullar ya da açıköğretim gibi önlisans programlarından mezun olmuş ya da 2 yıl içinde mezun olabilecek durumda olan kişiler için geçerli. Kılavuzda yer alan bilgiler adayların mezun olmadan da KPSS’ye katılabileceği yönünde.

Yine kılavuza göre kamu kurum ve kuruluşlarındaki B grubu kadrolara atama yapılabilmesi için adayların geçerli bir KPSS puanına ihtiyaçları var. 2012 yılında KPSS’ye girmiş olan ortaöğretim ve önlisans öğrencilerinin sınav sonuçlarının geçerliliği 25 Eylül 2014’te sona erecek. Bu nedenle B grubunda yer alan kadrolara atanmak isteyen adayların 27-28 Eylül 2014 tarihlerindeki sınavlara katılmaları gerekiyor. Sınav sonuçlarının 2 yıl süre ile geçerli olduğunun unutulmaması gerekiyor.

Öğretmenler için ise bu yılki kılavuzda bir değişiklik görülüyor. Öğretmenlerin katıldığı KPSS’nin geçerliliği yönetmelik ile 1 yıla indirildi. Kamu Görevine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11. maddesi 6 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığı şekliyle yürürlüğe giren Kamu Görevine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte öğretmenler için KPSS geçerlilik süresi 1 yıla indirildi. Ancak bu süre zarfında yeni bir sınav yapılmazsa öğretmenlerin elde etmiş olduğu KPSS puanı geçerliliğini koruyacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.