KPSS yerleştirme takvimi, mezun olmayanları mağdur edecek

KPSS yerleştirme takvimi, mezun olmayanları mağdur edecek
Devlet Personel Başkanlığı geçiş yıllardan farklı olarak, bu yılki KPSS yerleştirmesini Nisan ayı olarak belirledi. Bu belirleme mezun olmayanları mağdur edecek

Bilindiği üzere, memur kadrolarına yönelik KPSS sınavı 2 yılda bir yapılmaktadır.

Bu 2 yıllık süre içinde, mezun olacağını öngören aday üst öğrenimden sınava girebilmektedir.

Son 3 yılın KPSS Yerleştirme Takvimi, Haziran ayında mezun olacak adayları gözönünde bulundurarak Haziran ayı olarak belirlenmiştir. Örneğin 2012/1 KPSS tercihleri 18-27 Haziran arasında, 2013/1 KPSS tercihleri 24 Haziran ila 3 Temmuz arasında, 2014/1 KPSS Tercihleri ise 23 Haziran ila 2 Temmuz arasında alınmıştır.

Ancak, 2015/1 KPSS tercihlerinde ise, başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınması kararlaştırılmıştır.

Bazı adaylar, beklentiler aksine başvuruların erkene alınmış olmasından dolayı mezun olamayacaklarını ve bu nedenle de tercih imkanlarının ortadan kaldırıldığını belirtmektedir.

Bu durum ayını şekilde EKPSS tercihleri için de geçerlidir. EKPSS Yerleştirme ve kura işlemleri için de, 16-24 Nisan tarihleri belirlenmiştir. Bu belirlemeden dolayı, Haziran ayından önce mezun olamayacak engelliler başvuru yapmayacaktır.

Bir çok aday durumu Ombudsmana taşıyacaklarını ifade etmekte olup, Devlet Personel Başkanlığınca sorunun çözümlenmesini talep etmektedir.


İŞTE BAZI TEPKİLER

- Önlisans 2.sinif ogrencisiyim.Kpss puanim 90.567.Yasim 39.Tek istegim okumak ve meslek sahibi olmak.Yillarca basörtümü (inancimi ) engel gösterdiler, vazgecmedikce bircok haktan magdur ettiler.Nihayet bu sacma engelden kurtuldum.2012'de kpssye girdim (ortaogretimden) 85 aldim olmadi.Universite sinavina girdim.Ogretmenlik alacak puana sahiptim bu sefer de 40 yas sinirina takildim.Onlisans okumaya ve kpssye tekrar girmeye karar verdim.Haziranda mezun olup tercih yapmayi beklerken bu sefer de bazi cikarlar ugruna tercihler one alindi.Kime ne diyecegimi, kime kizacagimi bilmiyorum,sasirdim.Umarim ben ve benim gibiler magdur olmaz.

- Haziranda mezun olmayı bekleyip Nisanda tercih yapamayacak olanların sayısı; Nisanda atanacaklardan kat ve kat fazla Hükümet seçim yatırım yapacağım diye onbinlerce mağdur yaratacak. Haziranda mezun olmayı bekleyipte nisanda tercih yapamayacak onbinlerce insan var Bu konu hakkında mağduriyet yaratılmadan gündeme taşımanızı rica ediyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.