KPSS'de 12 Soru Hatalı Çıktı, ÖSYM Başkanı "Minik Hata" Dedi

KPSS'de 12 Soru Hatalı Çıktı, ÖSYM Başkanı "Minik Hata" Dedi
ÖSYM'nin yaptığı KPSS sınavında 12 soru iptal edilmişti. ÖSYM Başkanı bu büyük hata için "Bazen minik hatalar olabiliyor" diye geçiştirmeye çalıştı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, TRT Haber’de KPSS’de 12 sorunun iptal olmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Sınavların özenle hazırlandığını söyleyen Demir, bir değeri olmayan harf hatası yüzünden bile soruyu iptal edecek kadar hassas olduklarını belirtti.

“Soru iptali, sınav sürecinin beklenmeyen ancak olağan bir sonucu” diyen Demir, KPSS için 1300 soru hazırlandığını ve bunların arasından 12’sinin iptal edildiğini hatırlatarak, “Dünyanın pek çok yerinde sadece bir soru seti hazırlanıyor. Ancak soruların sızdırılması, sınav güvenliğiyle ilgili sıkıntılar nedeniyle ÖSYM’deki bütün işleyişi değiştirdik. Birbirinin yerine geçen, ikame sorular hazırlayarak, son halini matbada vererek güvenliği sağlıyoruz. Bazılarında minik hatalar olabiliyor” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.