KPSS'de yer alan 10 İnkılap sorusu

KPSS'de yer alan 10 İnkılap sorusu
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Bu alanda her sene KPSS'de 10 ile 14 arasında soru soruluyormuş, bu sene de 10 soru sorulmuş

TÜBİTAK ile yakın işbirliği yapacak olan, Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni üniversite kurulmasını öngören kanun teklifi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi

Görüşmeler sırasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Avcı, teklif edilmesi halinde Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin adının değiştirilerek, Osman Hamdi Bey'in isminin konulabileceğini kaydetti.

ÖSYM'nin KPSS sınavında Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihinden soru sorulmadığına ilişkin soruya Avcı, şu yanıtın verdi:

"Bu alanda her sene KPSS'de 10 ile 14 arasında soru soruluyormuş, bu sene de 10 soru sorulmuş. Konu başlıkları da 31 Mart olayının ortaya çıkışı, birinci dünya savaşı cepheleri, Misak-ı Milli'yi ilk kabul eden ülke, Lozan ve mübadele, İstiklal harbi, Kazım Karabekir, Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı, 23-38 arası demiryolu yapımı, Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu'nun bir dizi ikmal limanı İnebolu, halkevlerinin kurulması..."

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın "Atatürk'ün adının geçtiği bir soru var mı sayın bakan?" sorusu üzerine Avcı, "Bunların hepsi Atatürk ile alakalı. Bugüne kadar 'şu soruyu niye sordunuz, yanlış sordunuz' diye çok eleştirildik ama bir de yani 'adında şu geçmeyen, bu geçmeyen, şöyle formüle edilmeyen soruyu niye sormadınız' sorusu da bana çok rasyonel gelmiyor açıkçası" karşılığını verdi.

Daha sonra Avcı, Havutça'nın, tebessüm ederek, "Bize soruyorlar ben de size soruyorum" ifadesi üzerine, "Ama siz makul buluyor musunuz? Misak-ı Milli'de geçiyordur, İnebolu'da geçiyordur. Bunların hepsi Atatürk döneminde yapılan işler" dedi.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.