Kreşte veliden izin almadan fotoğraf paylaşmaya yasak

Kreşte veliden izin almadan fotoğraf paylaşmaya yasak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, mevzuata aykırı ve ruhsatsız çalışan 78 kreşi kapattı. Ayrıca bundan sonra çocukların fotoğrafları kreşlerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmadan önce veliden yazılı izin alınacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 1 Ocak-11 Eylül 2017 arasında yapılan denetimlerde mevzuata uygun çalışmayan veya ruhsatsız olan 78 kuruluş tespit edildi. Söz konusu özel kreş, gündüz bakımevi ve özel çocuk kulüplerinden 68’i kapatılırken ruhsatsız çalışan 10 kuruluşun kapatma işlemleri de devam ediyor

VELİLERDEN FOTOĞRAF İZNİ ALINACAK

Çocukları kreşe giden ya da çocuklarını kreşe göndermeyi düşünen ailelere dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyarılarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şunları söyledi:

"Ailelerin çocuklarını emanet edeceği özel kreş, gündüz bakımevi ve özel çocuk kulüplerinin resmi kurumlara bağlı olup olmadığının iyi araştırılması gerekiyor. Ayrıca bazı kreşler çocukların fotoğraflarına sosyal medya hesaplarında yer veriyor. Bu konuda Bakanlığımızca önceki yıllarda yayınlanan tebliğ kapsamında çocukların fotoğraflarının kreşlerin sosyal medya hesaplarında paylaşılması, veli izninin alınması şartına bağlandı. Kuruluşların çocukların fotoğrafını paylaşmak için veliden yazılı izin alması gerekiyor. Velilerimiz izin vermediği sürece hiçbir çocuğun fotoğrafı paylaşılamaz."

TÜRKİYE GENELİNDE KAÇ KREŞ VAR?

Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan açılış izni alarak faaliyet gösteren 2 bin 190 özel kreş, gündüz bakımevi ve özel çocuk kulübü bulunuyor. Bu kuruluşlardan özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 0-66 ay arasındaki çocuklara, özel çocuk kulüplerinde ise ilkokul ve ortaokul eğitimine devam eden çocuklara hizmet veriliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 3 bin 478’i özel, 22 bin 208’i de resmi olmak üzere toplam 25 bin 686 anaokulu ve anasınıfı faaliyet gösteriyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.