Kuran-ı Kerim’in indirilmesi kaç yılda tamamlanmıştır

Kuran-ı Kerim’in indirilmesi kaç yılda tamamlanmıştır
Kur’an veya Kur'an-ı Kerim, İslam dininin ana kitabıdır. İslam hukukunun oluşturulmasında hadis ile birlikte dayanak alınır ve Müslümanlar ibadetlerinde Kur'an'dan çeşitli bölümleri okurlar.

Kuran-ı Kerim’in indirilmesi kaç yılda tamamlanmıştır

İlk vahiy 610 yılında, son vahiy ise 632 yılında indirilmiştir. Bu iki zaman zarfı arasında 23 yıllık bir zaman dilimi vardır. Yani Kuran parça parça yaklaşık 23 yılda indirildi. 

Hz.. Peygamber her indirilen ayeti anında ezberliyor, daha sonra onu insanlara aktarıyor ve onların pek çoğu da indirilen bu ayetleri ezberliyorlardı. Bu arada inen ayetleri Vahiy Katipleri yazıyordu.

Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed’e (s.a.v) 610 yılı ramazan ayının Kadir Gecesi indirilmeye başlamıştır. Tamamı vahiylerden oluşan Kur’an-ı Kerim’in ayet ve sureler halinde parça, parça indirilmesi 23 yıllık bir zamanı kapsar. Kuranı kerim, toplam olarak yaklaşık 13 yıl Mekke ve 10 yıl Medine de olmak üzere 23 senede indirilmiştir. 114 sure ve 6666 ayetten oluşmuştur. Efendimiz vefat etmeden tamamlandı. Daha sonra Hz. Ebu bekir döneminde mushaf haline yani tek bir kitap haline getirilmiştir.

610 yılı ramazan ayının Kadir Gecesi indirilmeye başlamıştır. Bu zaman işaret eden ayeti kerimede; “Muhakkak ki biz onu kadir gecesi indirdik” (Kadir suresi, 1. ayet) Hıra Mağara’sında başlayan vahiyle Alak suresinin ilk beş ayeti indirilmiştir. Kuran’ın son ayeti ise 632 yılında indirilmiştir.

Alak suresi ilk 5 ayeti (Kuran-ı Kerimin ilk inen ayetleri)

1. Yaratan Rabbinin adıyla oku.
2. O insanı bir kan pıhtısından yarattı.
3. Oku, Rabbin nihayetsiz kerem sahibidir.
4. O Rab ki sizlere kalemle (yazmayı) öğretti.
5. İnsana bilmediğini o öğretti.

Kur'an-ı Kerim'in son inen ayeti hangisidir?

Son inen âyet hakkında ihtilâflar vardır:

''Bugün sizin için dininizi ikmal ettim." ayeti son nâzil olandır, diyenler var. Bu Arefede vedâ haccında nâzil oldu. Süddî der ki: "Bundan sonra helâl ve harama dair nâzil olmamıştır."

Ahmed, Tirmizî, Hâkim ve Beyhakî de Abdul­lah b. Ömer'in şöyle dediğini rivayet etmektedir: "Son nazil olan sureler Mâide ve Feth sureleridir." Yine Ahmed, Nesaî ve sahih olduğunu belirterek Beyhakî Hz. Aişe'nin şöyle dediğini rivayet ederler: "Maide son nazil olan suredir. O ba­kımdan o surede helâl bulduğunuz şeyi helâl diye kabul ediniz, haram buldu­ğunuzu da haram biliniz." (Vehbe Zuhayli, et-Tefsirü’l-Münir, Risale Yayınları: 3/347.)

1222
94
1203
29
128
68
229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.