KYK Başbakanlık Bursu Başvurusu 2014 2015 Başbakanlık Burs Başvurusu Tarihi Belli Oldu mu?

KYK Başbakanlık Bursu Başvurusu 2014 2015 Başbakanlık Burs Başvurusu Tarihi Belli Oldu mu?
Sizlere bu yazımızda 2014 2015 başbakanlık burs başvurusu tarihi konusunda bilgi vereceğiz.

Üniversite öğrencileri bugünlerde başbakanlık burs başvurularının ne zaman yapılacağına dair meraklı bekleyiş içindeler. Başbakanlık bursu başvuru tarihleri belli olduğunda öğrenciler başvurularını internet ortamında gerçekleştirecekler.

Başbakanlık bursu, maddi durumu yeterli olmayan ve başarılı olan üniversite öğrencilerine verilen bir burstur. YGS ve LYS sınavına girecek olan adaylar sınav başvuru formnda “Burs ve kredi istiyor” kısmını işaretlediği durumda başbakanlık bursuna da müracaat etmiş bulunuyor. Sonrasında üniversite sınavında yüksek bir yerleştirme puanı alan ve ilgili makamların uygun gördüğü öğrenciler her ay olmak üzere başbakanlık bursunu alabiliyor.

Başbakanlık bursu alan öğrenciler bazı şartlar altında burslarının kesilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler. Örneğin, öğrenci sınıfta kalırsa, okulu bırakırsa ya da 3 ya da 4 dersten kalırsa başbakanlık bursu otomatik olarak kesilmektedir ve bir kez başbakanlık bursu alan bir öğrencinin ikinci bir başbakanlık bursu şansı yoktur. Bu burs başarılı öğrencilere geri ödenmeksizin verilmektedir.

Üniversite öğrencileri bugünlerde 2014 2015 başbakanlık bursu başvuru tarihinin açıklanmasını dört gözle bekliyorlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.