Lambada'nın solisti Loalwa Braz kimdir?

Lambada'nın solisti Loalwa Braz kimdir?
Lambada şarkısı ile 1990’lı yıllarda dünyaca üne kavuşan Latin dans müziği grubu Kaoma’nın solisti 63 yaşındaki Loalwa Braz, Rio de Janeiro’da yanmış aracının içinde ölü bulundu

LOALWA BRAZ KİMDİR?

Lambada şarkısıyla 30 milyona yakın albüm satan Kaoma'nın solisti Loalwa, 1985 yılında uzun seneler yaşadığı Fransa'dan ayrılarak Brezilya'ya yerleşmişti. Dünyanın pek çok yerinde konserler veren Loalwa, Paradis Latin, Meridien ve Madison Square Garden'da performans sergilemişti. Fransız Sanat Akademisi üyesi olan sanatçı, ayrıca gümüş nişan sahibiydi. Rio de Janerio'nun Jacarepagua bölgesinde 1953'te doğan Loalwa, kariyerine romantik şarkılar söyleyerek başladı. Sanatçı, klasik piyano öğretmeni annesinden etkilenerek 4 yaşında piyano çalmaya başladı. Müzik grubu olan babasından da etkilenen Loalwa, bir protesto şarkısı olan ilk bestesi “Cesur Çocuk”u 10 yaşındayken yazmıştı.

Lambada şarkısının solisti Loalwa Braz ölü bulundu!

Kaoma grubunun solisti Loalwa'nın cesedinin Rio de Janeiro'nun göller bölgesinde yanmış arabasının içinde bulunduğu belirtildi. Polis, şarkıcının aracının evinin yakınlarında bulunduğunu, aracının içerisinde tüp gaza rastlandığını, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.