Leonardo Da Vinci ünlü eseri son akşam yemeğini nereye resmetmiştir?

Leonardo Da Vinci ünlü eseri son akşam yemeğini nereye resmetmiştir?
Bu yazımızda sizlere Leonardo Da Vinci ünlü eseri son akşam yemeğini nereye resmetmiştir?

Kendi Düşen Ağlamaz 20 Ocak yarışma sorusu

Soru : Leonardo Da Vinci ünlü eseri son akşam yemeğini nereye resmetmiştir?

A- Yemekhane Duvarı 40.000 TL

B- Kent Meydanı

C- Kilise Tavanı 40.000 TL

Doğru Cevap : Yemekhane Duvarı

leonardo-da-vincinin-son-aksam-yemegi-.jpg

Son Akşam Yemeği ve Ökaristi
Ökaristi'nin kelime anlamı "şükran (e'Uxapta't)"tır. Bizans'ta "Liturji" veya "İlahi Liturji" olarak adlandırılan Ökaristi, Hıristiyan liturjisinin ana ayinidir. Temeli İsa'nın havarileri ile yediği "Son Akşam Yemeği" olan Ökaristi, İsa'nın bedeni ve kanı olduğuna inanılan ekmek ve şarabın kutsandığı ayindir. Ökaristi bir kurban törenidir, çünkü İsa çarmıha gerilerek kurban edilmiştir. Erken Hıristiyanlıkta Tevrat'ta anlatılan Habil ve Melkizedek'in kurban sunmaları ile aynı anlama gelir. Ekmek ve şarabın dağıtılması İsa'nın ölümünü ve tekrar dirilişini sembolize eder.
"SON AKŞAM YEMEĞİ"
İyi ile kötünün yüzü aynıdır.
Sadece her şey insanın yoluna ne zaman çıktıklarına bağlı..
Sonuç; ya iradenin zaferi ya da nefsin hezimeti.
Dağ başında ya da gece kondu da bir zahid olmak mı dediniz? Ondan kolay ne var?
Önemli olan şehirde ya da sarayda bir zahid olabilmektir.
Rönesans hümanizmi'nin simgelerinden biri olan, İtalyan sanatçı Leonardo da vinci "SON AKŞAM YEMEĞİ" isimli resmini yapmayı düşündüğünde, Büyük bir zorlukla karşılaştı.
"İYİ" i Hz İsa (as) mın bedeninde, "KÖTÜ" yü de Hz İsa'nın arkdaşı olan ve son akşam yemeğinde ona İHANET etmeye karar veren, Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı.
Resmi yarım bırakarak bu iki kişiye MODEL olarak kullanabileceği birilerini aramaya başladı.
Bir gün bir koronun verdiği konser sırasında, korodakilerden birinin Hz İsa tasvirine, Çok uyduğunu fark etti. Onu poz vermesi için atölyesine davet etti. Sayısız taslak ve eskiz çizdi. Aradan üç yıl geçti "Son akşam yemeği" neredeyse tamamlanmıştı, Ancak Leonardo da vinci henüz Yahuda için kullanacağı modeli Bbulamamıştı.
Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali, resmi bir an önce bitirmesi için, Ressamı sıkıştırmaya başladı. Günlerce aradıktan sonra Leonardo "VAKTİNDEN ÖNCE YAŞLANMIŞ" genç bir adam buldu. Paçavralar içindeki bu adam sarhoşluktan kendinden geçmiş bir durumda. Kaldırım kenarında çöplerin içinde yığılıp kalmıştı.
Leonardo yardımcılarına adamı kiliseye taşımalarını söyledi. Çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı. Kiliseye varınca yardımcılar adamı ayağa diktiler. Zavallı adam başına gelenleri anlamamıştı, Leonardo adamın yüzünden görülen "inançsızlığı günahı" çizdiği resme geçiriyordu.
Leonardo çizimi bitirdiğinde sarhoşluğun etkisinden kurtumuş olan adam, gözlerini açtı. Bu harika duvar resmini gördü. Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi:
_Ben bu resmi daha önce gördüm.
Ne zaman diye sordu Leonardo da şaşırmıştı.
_Üç yıl önce
dedi adam, ve devam etti " Elimde avucumda olanı kaybetmeden önce.O sıralar bir koroda şarkı söylüyordum. Pek çok hayalim vardı. Bir ressam beni Hz.İsa'nın yüzünün güzelliğini çizdiği bu resme yansıtmak için modellik yapmak üzere davet etmişti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.