Lise 9. 10. 11. ve 12. Sınıf Nakil İşlemleri

Lise 9. 10. 11. ve 12. Sınıf Nakil İşlemleri
Lise 9. Sınıf Nakil İşlemleri, Lise 10. Sınıf nakil işlemleri, Lise 11. Sınıfta okuyan öğrenciler devlet okulundan devlet okuluna, özel okuldan özel okula,ve özel okuldan-devlet okuluna nasıl geçiş yapabilir.

Hangi okullara nakil yapılabilir

(1) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan fen, sosyal bilimler, Anadolu,
Anadolu öğretmen ve Anadolu imam-hatip liselerine nakil ve geçişler;
a) Okulların her birinin kendi arasında her sınıf seviyesinde,
b) Okullar arasında onuncu sınıfın sonuna kadar,
c) Bu okulların dışındaki diğer okullardan bu okullara onuncu sınıfın sonuna kadar
Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde yapılır.
(2) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulayan okullara nakil ve geçişler;
a) Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde, alan/dal bulunmaması hâlinde 10 uncu sınıfta alan, 11 inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek, birinci dönem sonuna kadar,
(b) Bu okulların dışındaki diğer okullardan bu okullara; dokuzuncu sınıfta sürekli,
onuncu sınıfta ise birinci dönem sonuna kadar
Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde yapılır.

(3) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla birlikte özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alan okullar ile Anadolu sağlık meslek liselerine diğer ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılmaz.
(4) Bu okullara, akşam lisesinden, açık öğretim lisesinden, mesleki açık öğretim lisesinden ve herhangi bir puan kullanmaksızın öğrenci alan okullardan nakil ve geçiş yapılmaz.
(5) Askeri lise ve polis kolejlerinden mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu dışındaki diğer okullara nakil ve geçişlerde nakil ve geçiş şartlarını taşımaları kaydıyla birinci fıkranın (b) bendi, mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulayan okullara nakil ve geçişlerde ise ikinci fıkranın (b) bendi hükümleri uygulanır.
(6) Özel ortaöğretim kurumlarından resmî ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişler program uyumuna ve nakil şartlarına göre yapılır.

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri, 10,11,12. sınıf boş kontenjan ve taban puan bilgileri için tıklayınız.

Liselerde nakil ve geçiş işlemleri ile ilgili hususlar

Hangi Liseden, hangi liseye, hangi sınıfta nakil yapılabilir? bu ve buna benzer tüm soruların cevabı burada...

2017-2018 eğitim öğretim yılı 9.sınıfların TEOG yerleştirmeye esas nakil işlemleri TEOG yerleştirme işlemlerinden sonra başlayacak.10-12.Sınıflar için normal nakil işlemleri normal şekilde devam etmektedir. Yani şimdilik sadece 10-12.sınıflarda boş kontenjan ve taban puana göre nakil işlemleri yapılmaya devam edilecektir. Ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURULARI
 
2017 TEOG ilk yerleştirme sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. Aynı gün okulların boş kontenjanları ilan edilecek. Ardından 9.sınıflarda yerleştirmeye esas nakil başvurusu alınmaya başlanacak.
İlk yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yerleştirmeye esas üç farklı nakil tercih başvurusu alınacak. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir. Yani nakil başvurusu kontenjanı dolu olan liseler için bile yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

7
125
3
15
101
3
1055
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
157 Yorum