LYS 2016 Hatalı Soru Varmıydı? İptal edilen soru varmı?

LYS 2016 Hatalı Soru Varmıydı? İptal edilen soru varmı?
LYS sınavı bitti ama yankıları ve gelişmeleri hala devam etmektedir. LYS 2016 sınavında hatalı soru varmı? Peki, 2016 LYS'de iptal edilecek soru varmı? Sınav bittikten sonra gelen iddialar arasında sınavda hatalı sorular olduğu yönündeydi.Tüm detaylar hab

LYS sınavı adaylar için oldukça önemli bir merdivenin basamağı olarak kabul edilir.Öğrenciler geleceklerini bu sınavla çizerler. BU yılda LYS 2016 sınavında ter döken öğrenciler soruların hatalı olduğu iddiasında bulundular. LYS 2016 hatalı soru var mıydı. İptal edilen soru var mı?

Soruları tartışan öğrenciler  bir yandan da soruların hatalı olduğunu iddia ediyor. Peki,gerçekten LYS  sınavında hatalı soru varmı? Öğrencilerin ÖSYM'ye aşırı yapılan şikayetleri üzerine  bu şikayetelere duyarsız kalmayarak bu şikayetleri değerlendirmeye aldı ve hatalı olan soruları inceledi. İddialara doğru kabul edilerek hatalı sorular  olduğu kabu edildi. ÖSYM 1 soruyu değerlendirmeye alarak iptal etti. 1 sorunun cevap anahtarını değiştirdi.Hafta sonunda yapılan LYS'de 2 sorunun hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar, 18 Haziran Cumartesi günü yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı Felsefe bölümünde sorulan 19 uncu mantık sorusunu değerlendirdi ve doğru cevabının E olarak verildiğini, ancak cevabın bu olmadığını savunuyorlar. Felsefe 19 uncu soruda sorulan Ploton kavramı tanımının ile ilgili sorunun MEB yayınlarına göre tanımlanabildiği ve iptal olması gerektiği ifade edildi.  Diğer bir iptal istenen soru 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LYS-1 Matematik Geometsi sınavında sorulan bir soruda. Uzmanlar LYS-1'de 16. soruda sorulan Fonksiyon sorusunda hata olduğunu savunuyor.  Matematik öğretmeni Cevat Solmaz 16. fonksiyon sorusuyla ilgili, "f fonksiyonu her (0.3I aralığındaki x’ ler için tanımlandığından tanım kümesinde olmayan 6, 7, 8 sayıları için görüntü soramayız. Aynı hata 2016 YGS 9. soruda yapılmış ve iptal edilmişti. Bu soru da iptal edilmeli" diyerek sorunun yanlış olduğunu savundu. 

Daha öncede YGS sınavında aynı şikayetlerin olması üzerine ÖSYM'nin yaptığı incelemelerde iddialar kabul edilmiş olup 1 Matematik sorusu iptal edilmiştir.1 fizik sorusunun sorusununda cevabı değiştirilmişti.
ÖSYM LYS sınav kılavuzunda, herhangi bir soru iptali halinde o soruyu işaretleyen öğrencilerin hangi şıkkı işaretlediği fark etmeksizin doğru olarak cevaplanacaktır diye bir ibare var. Buna göre LYS'de iptal edilen sorular veya hatalı sorular için de aynı işlem uygulanacaktır. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum