LYS Başvuruları İçin 21 Nisan Son Gün - Başvurular saat kaçta bitecek?

LYS Başvuruları İçin 21 Nisan Son Gün - Başvurular saat kaçta bitecek?
LYS başvuruları için son gün 21 Nisan. ÖSYM tarafından belirlenen LYS başvuruları tarihlerine göre öğrencilerin başvuru işlemlerini bugün içerisinde yapması gerekiyor. LYS başvuru ile ilgili detaylar haberimizde.

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın kısa adı olarak kullanılan LYS için son tarih bugün. Bugün mesai bitimine kadar tüm öğrencilerin başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile birlikte öğrencilerin başvurularını nasıl yapacağı belirtilirken, başvuru süresi içinde ödemesini yaparak başvurularını tamamlamayan öğrencilerin LYS sınavına girmesi mümkün olmayacak.

LYS sınavı için 8 Nisan 2015 tarihinde ÖSYM tarafından başlatılan başvuru işlemleri 21 Nisan 2015 tarihinde sona erecek. Başvuru süreleri için kesin bir açıklama yaparak öğrencilere uyarıda bulunan ÖSYM, başvuru tarihlerinin herhangi bir şekilde uzatılmayacağını belirtti. LYS için başvuru yapmak isteyen öğrencilerin internet üzerinden işlemleri yapabilmesi mümkün. İnternet üzerinden başvuru işlemleri yapamayacak olan öğrencilerin ise ÖSYM büroları üzerinden başvuru işlemlerini yapması gerekiyor.

Başvuruların internet üzerinden yapılması sayesinde başvuru saatlerinde de bir uzama söz konusu. Öyle ki kurumlar üzerinden yapacağınız başvurularda mesai bitimine kadar olan süre internet üzerinden olduğu için 23.59’a kadar uzatılmıştır duruma. Bu bakımdan öğrencilerinLYS başvurularını yapması için internet üzerinden gerekli işlemlerini 23.59’a kadar yerine getirilmesi yeterli olacak. Böylece internet üzerinden başvuru yapacak kişiler için fazladan bir altı saat daha olacaktır.

ÖSYM büroları üzerinden başvuru işlemlerini yapacak olan adayların bir nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen büroya gitmesi gerekmektedir. Başka biri adına işlem yapılması mümkün olmadığı için öğrencilerin mağdur olmaması ve sınava girme hakkının elinden alınmaması için büro üzerine yapacakları işlemlerde belirtilen uyarıya dikkat etmesi gerekmektedir.

LYS başvuruları için adayların belirlenen ödemeyi de yapması gerekir. LYS sınav için yapacağınız ödemeler için ise son gün 22 Nisan. Başvuru işlemlerini yapan öğrencilerin sınav ücretini yatırmadığı durumlarda sınava girmesi engellenecektir. Bu bakımdan LYS başvurusu yaptıktan sonra internet üzerinden ya da bankalar üzerinden ödeme yapmanız gerekmektedir. Böylece sınav için gerekli tüm prosedürleri yerine getirerek sınava girme hakkına sahip olabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.