LYS Kaygısı İle Nasıl Başa Çıkılır?

LYS Kaygısı İle Nasıl Başa Çıkılır?
LYS'ye sayılı günler kala Profesyonel Öğrenci Koçu Şebnem Daloğlu sınav kaygısını ve ailelere düşen görevleri değerlendiriyor.

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)’na sayılı günler kala sınav kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkin bir şekilde kullanıp kullanamayacağına ilişkin aşırı endişeler artmış durumdadır.

AİLELERE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR
Öncelikle karıştırılmaması gereken bir konu; sınav kişiliğin değerlendirmesi değil, öğrencinin bilgi ve çalışmasının değerlendirilmesidir. Sınav kaygısının giderilmesinde ailelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Aileler sınavların mutluluğun ve başarının tek ölçütü olduğu düşüncesinin oluşmasına neden olacak davranış ve beklentilerden kaçınmalıdırlar.
Ayrıca anne ve babalar her bireyin yetenek ve kapasitelerinin farklı olduğunu bilmeli ve çocuklarının kapasitelerinden fazlasını başarmalarını beklememelidirler.
Öğrenciler ders çalışırken pozitif bir bakış açısı ile hareket etmeli, başarısızlığı değil başardığını hayal etmelidirler. Sınavın sadece bildiklerini gösterebilmek için bir fırsat olduğunu düşünmelidirler.
Öğrencilerin sınava girmeden önce deneme sınavlarına girmesi ve kendilerine uygun sınav stratejilerini belirlemesi büyük önem taşımaktadır.

SINAV ÖNCESİ NELERE ÖZEN GÖSTERİLMELİ?
Adaylar sınava kadar uyku düzeni ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelidirler. Sınava dinlenmiş ve düzgün beslenmiş olarak girmeli, sınavdan önce hafif ve besleyici gıdalar tüketilmelidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.