LYS Öncesi Sınav Kaygısını Azaltmak İçin Tavsiyeler

LYS Öncesi Sınav Kaygısını Azaltmak İçin Tavsiyeler
2015 LYS sınavları yaklaşırken, sınava hazırlanan okuyucularımız için genel geçer bir kaç tavsiye sunmak istiyoruz. Umarız bu tavsiyeler sınav kaygısını biraz olsun azaltır.

Düzenli çalışın, gün içinde kendinize stabil ders çalışma saatleri belirleyin.

Alan derslerinize öncelik verin.

Bir konuyu bitirdikten hemen sonra konuyla ilgili deneme testinizi çözün.

Her gün düzenli olarak test çözün.

Test Çözme Tekniklerini anlattığımız konuyu inceleyin.

Dershaneye gidiyorsanız kesinlikle öğretmeni çok iyi dinleyin.

Rehberlik servisine sık sık uğrayın. Tercih döneminde de rehber servisine mutlaka uğrayın. 

Etkili ders çalışma teknikleri konumuza göz atın.

Uyku saatleriniz düzenli olsun, unutmayın sınav sabah saatlerinde yapılmaktadır. Bu nedenle her gün belli bir saate yatıp erken kalkın. Özellikle sınav günü öncesi uykunuzu tam olarak almalısınız. İdeali 8 saattir. Not: Üniversiteyi kazandığınızda sabahlara kadar uyanık kalmak için bir sürü vaktiniz olacak

LYS Sınav Kaygısını Azaltmak için Ailelere Tavsiyeler:

Çocuğunuzu, komşu ve akraba çocuğu gibi diğerleriyle karşılaştırmayın. Her çocuk kendine özgü bireysel özelliklerini barındırır ve test halinde bilgi tek başına bir anlama gelmemektedir.

Bir miktar stres, öğrencinin başarılı olmasını sağlar ancak fazlası sınav günü bir takım sorunları doğuracaktır. Bu açıdan stresi kontrol edilebilir halde tutmak için anne babalara büyük görev düşmektedir.

Öğrencide; uyku problemleri, iştah değişiklikleri, sinirlilik ve alınganlık gibi özellikler baş gösterdiyse yardım için bir psikologa danışabilirsiniz.

Öğrenci’nin yemek düzenine ve uykusuna özen gösterilmelidir.

LYS öncesi yapılmaması gerekenler:

Aşırı korumacı olmayın,

Oğlunuzu/kızınızı aşırı ölçüde kontrol etmeyin (çalıştığı saatler, çözdüğü soru miktarına bakmak gibi)

Öğrenciye “beklenti” ve fedakarlık içeren sözcükler söylemeyin: Bunu başarmalısın, bizi utandırma, senin için her şeyi yaptık gibi..

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.