LYS tercih sonuçları 2015 Sorgulama sayfası 40515

LYS tercih sonuçları 2015 Sorgulama sayfası 40515
2015 LYS tercih yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sonuçlar için gözler ÖSYM'de

LYS sınavına girerek üniversite kazanmak için ter döken milyonlarca öğrenci, sonuçların açıklanmasından sonra tercihlerini yaptı. LYS 2015 tercih sonuçlarını bekleyen adaylar, ÖSYM'nin açıklama yapmasını bekliyor.

Sınav sonuçlarını öğrendikten sonra 16 Temmuz'da tercihlerini tamamlayan milyonlarca öğrenci, ÖSYM'nin açıklamasını bekliyor. Sonuçların en geç yarına kadar açıklanması bekleniyor. Ancak ÖSYM bir sürpriz yapabilir.

Üniversite sınavına giren öğrenciler, LYS puanlarını ÖSYM sisteminden öğrendi. Tercihlerine 6 Temmuz tarihinde sisteme girmeye başlayan öğrencilerin son tarihi 16 Temmuz oldu. O tarihten itibaren tercih sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler, ÖSYM'nin yapacağı açıklamayı bekliyor.

LYS TERCİH SONUÇLARI ais.osym.gov.tr ADRESİNDE

LYS tercih sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak. Üniversite tercihleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.

Üniversite tercihi yapacak adayların sisteme TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday İşlemleri Şifresi'yle giriş yapmaları gerekiyor.

ADAYLAR ÜNİVERSİTELERE NASIL YERLEŞTİRİLECEKLER

Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun Tablo 4'teki lisans programlarına ve Tablo 3'teki ön lisans programlarına;

a) YGS ve varsa LYS yerleştirme puanları ve varsa sınavsız geçiş hakları,

b) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, Tablo 3'teki kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarının sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) sınavsız olarak;

a) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

b) Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,

c) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),

d) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2015-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.