LYS ücretleri hangi bankaya yatacak?

LYS ücretleri hangi bankaya yatacak?
ÖSYM son dakika 2017 LYS başvuruları başladı. Yüz binlerce üniversite öğrenci adayı başvuru kılavuzuna bakıyor. ÖSYM LYS 2017 başvuru kılavuzunu bir duyuruyla birlikte yayımladı.

Sınava girecek adayların sınav binasına giriş saatine dikkat etmesi gerekiyor. İşte ÖSYM’den yapılan duyuru ve LYS başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? LYS ücreti ne kadar? sorularının cevabı.

LYS ücretleri hangi bankaya yatacak? 2017 LYS sınav ücreti ne kadar? ÖSYM son dakika açıklamasıyla 2017 LYS başvurularının başladığını duyurdu. Sınava girecek yüz binlerce aday şimdi başvuru heyecanı yaşıyor. osym.gov.tr sitesi üzerinden LYS 2017 başvuru kılavuzu da erişime açıldı. ÖSYM dikkat başlığı altında sınav binasına giriş saatiyle ilgili uyarıda bulundu. Uyarıda, "Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır." denildi. Sınava girecek adayların bu uyarıya çok dikkat etmeleri ve sınav saatinden en geç 15 dakika önce sınavın yapılacağı binaya giriş yapmış olmaları gerekiyor.
 

LYS 2017 ÜCRETİ NE KADAR?

2017 LYS sınav ücretleri ÖSYM tarafından açıklandı. İşte LYS ücretleri...
 
LYS – 1 Matematik sınavı için 40 TL sınav ücreti
LYS – 2 Fen Bilimleri sınavı için 40 TL sınav ücreti
LYS – 3 Edebiyat Coğrafya sınavı için 40 TL sınav ücreti
LYS – 4 Sosyal Bilimler sınavı için 40 TL sınav ücreti
LYS – 5 Yabancı Dil sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

2017-ÖSYS’ye başvuran adaylar sınav ücretini aşağıda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.
 
Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir.
 
Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.
 
Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.
 
Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, belirtilen sürelerde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.
 
Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri geçersiz sayılacaktır ve sistemden silinecektir.
 
Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.