LYS'de açık uçlu sorular nasıl sorulacak

LYS'de açık uçlu sorular nasıl sorulacak
YGS sınavının heyecanından kurtulan öğrencileri şimdi de LYS heyecanı sardı. LYS adayları çalışmalarına ara vermeden devam ederken , soru tipleri de belli olmaya başladı. LYS ‘de sorulacak olan sorularda yeni bir sistem geliştirildi.
Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) 3 adet ucu açık sorular yöneltilecek.
 
Bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin gündeminde uzun bir süredir LYS'de açık uçlu soruların sorulması bulunuyor. Lisans Yerleştirme Sınavında bu sene açık uçlu sorular sorulacak. Peki açık uçlu sorular nasıl sorulacak.
 
Buna göre cevapları bir, iki kelime olan ya da bir kaç hanelik rakam olan sorular açık uçlu olarak sorulacak ve öğrenciler bu soruların cevaplarını optiklere işaretleyecek. Her ders için maksimum birkaç tane sorulması beklenmekte olup ilerleyen yıllarda açık uçlu soruların daha sık sorulacağı tahmin edilmektedir.

LYS Açık Uçlu Sorular Nasıl Soruluyor?

2017 LYS’de ucu açık sorular derslere göre dağılımı yapıldı. Bu nedenle her oturumda sorulacak soru sayısı da farklılık göstermektedir. 2017 LYS sınavında genel olarak test sistemi olurken, artık her oturumda ucu açık sorular öğrenci için farklı olacağından uygulanmaya başlanmıştır. Cevaplarının kısa olması öğrenciyi yormuyor ve daha eğlenceli hale getiriyor.

2017 LYS sınavında sorulması planlanan açık uçlu soruların dağılımı

LYS-1 (Matematik): Matematik Testi (3)
LYS-2(Fen Bilimleri): Fizik Testi (1), Kimya Testi (1), Biyoloji Testi (1)
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı Testi (2)
LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih Testi (1), Coğrafya Testi (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi (1)
LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil Testi (3)
 
Not: ÖSYM'nin yayınladığı açık Uçlu Soru Örneklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

LYS kısa cevaplı soru örnekleri

LYS kısa cevaplı soru örnekleri

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.