Madalyaları silip süpürdüler

Madalyaları silip süpürdüler
22. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 19’uncu Ortaokul Matematik Olimpiyatları ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği törende 120 madalya verilirken Fatih Koleji, Samanyolu, Atlantik ve Yamanlar okulları 64 madalya aldı.

Ankara Ticaret Odası Congresium’da (ATO) yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 19’uncu Ortaokul Matematik Olimpiyatları’na TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve davetliler katıldı. Altunbaşak, üniversite sınavında başarılı olan öğrencilere müjde vererek "Üniversite sınavında ilk on bine girerseniz veya ulusal veya uluslararası olimpiyatlarda derece alırsanız temel bilimlerden bir alan seçerseniz, fizik, kimya ve matematik birisini seçerseniz TÜBİTAK iki bin lira ve 12 ay burs veriyor. Ben mühendislik, tıp, yapmak istiyorum ama çift ana dalınızı temel veya sosyal alanlarda yaparsanız o zaman da 750 lira veriyoruz aylık." dedi.
 
'OKULUMUZ SAĞ OLSUN' 
 
Sıddık Süleyman Kahraman, fizik dalında altın madalya aldığını belirterek, "Biz iki ay çalıştırıldık. Allah’ın izniyle okulumuz sağ olsun. Çok sıkı bir çalışma, günde 10 saate yakın çalışıyorduk. Abilerimiz, hocalarımız sürekli yardım ediyor." şeklinde konuştu. 
 
Abdullah Enes Öncü, bilgisayar alanında altın madalya aldığını hatırlatarak, "İstanbul Fatih Fen Lisesi'nde okuyorum. Geçen sene yine ulusal olimpiyatlarda altın madalya almıştım." diye belirtti. 
 
SAMANYOLU, YAMANLAR, FATİH VE ATLANTİK OKULLARI MADALYALARIN YARISINI ALDI
 
Samanyolu okulları, toplamda 24 madalya kazandı; 4 altın, 9 gümüş ve 11 bronz madalya aldı.
 
Yamanlar okulları, toplamda 18 madalya kazandı; 3 altın, 8 gümüş ve 7 bronz madalya aldı.
 
Fatih okulları, toplamda 16 madalya kazandı; 2 altın, 6 gümüş ve 8 bronz madalya aldı.
 
Atlantik okulları toplamda 8 madalya kazandı; 2 altın ve 6 bronz madalya aldı.
 
22’NCİ ULUSAL BİLİM OLİMPİYATLARINDA ÇEŞİTLİ DALLARDA MADALYA KAZANANLAR
 
22’nci Ulusal Bilim Olimpiyatları Bilgisayar dalında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler: Muhammet İkbal Kazar, Abdullah Enes Öncü.
 
22’nci Ulusal Bilim Olimpiyatları Kimya dalında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler: Yusuf Mert Demirlenk, Furkan Bahar ve Muhammed Çaylı.
 
22’nci Ulusal Bilim Olimpiyatları Matematik dalında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler: Fatih Kaleoğlu, Halil İbrahim Güllük.
 
22’nci Ulusal Bilim Olimpiyatları Biyoloji dalında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler: Ahmet Melih Özoğuz, Merve Kahraman ve Merve Kahraman.
 
22’nci Ulusal Bilim Olimpiyatları Fizik dalında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler: Ahmet Burak Çatlı, Sıddık Süleyman Kahraman, Ali Veli ve Tolga Gürcan.
 
ORTAOKUL MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA MADALYA KAZANANLAR
 
19. Ortaokul Matematik Olimpiyatlarında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler: Ozan Kaymak, Ahmet Said Dönmez, İlker Can Çiçek ve Ömer Topaloğlu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.