Maraton neden 42 kilometre 195 metredir

Maraton neden 42 kilometre 195 metredir
Olimpiyatlarda koşulan maraton mesafesi, kimler yarışı tam izlesin diye 42 kilometre 195 metre olarak belirlenmiştir?

Soru : Olimpiyatlarda koşulan maraton mesafesi, kimler yarışı tam izlesin diye 42 kilometre 195 metre olarak belirlenmiştir?

A- Maraton Savaşı Komutanları

B- Akropol'deki Rahipler

C- İngiliz Kraliyet Ailesi

D- Olimpos Tanrı Heykelleri

Doğru Cevap : İngiliz Kraliyet Ailesi

Maraton neden 42 kilometre 195 metredir?

İngiliz Kraliyet Ailesinin rahatı için.

İlk üç modern Olimpiyatta (oyundan oyuna değişmekle birlikte) maraton yaklaşık 42 km olarak koşuldu. 1908'de Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında ise maratonun başlama noktası, Kraliyet Ailesinin yarısının izlemesine uygun olan, Windsor Şatosu'nun penceresinden görünen bir nokta olarak alındı, bitiş noktasıysa kraliyet ailesinin diğer yarısının beklediği Beyaz Şehir Stadyumu'ndaki kraliyet protokolünün önü olarak belirlendi. Bu mesafe 42 km 195 metreydi ve o günden beri maratonun standart uzunluğudur.

42 km koşusunun kökleri Yunan ulak Pheidippides'e dayanır
 
Pheidippides MÖ 490'da Atinalıların Perslere karşı kazandığı zaferi iletmek için Maraton şehrinden Atina'ya olan mesafeyi koştu. Efsaneye göre, mesajı ilettikten sonra düşüp öldü.
 
Bu bir kahramanlık öyküsü, ama tutar yanı yok. Çok az maraton koşucusu koşudan sonra ölmüştür, ayrıca Eski Yunan'daki profesyonel ulaklar düzenli olarak bu mesafenin iki katını koşmaktaydı.

Kaynak:Eğitim Sistem

5
18
33
2
12
29
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.