Marka olup sonradan ülkemizde o ürünün genel adı olarak kullanılmaya başlanmıştır

Marka olup sonradan ülkemizde o ürünün genel adı olarak kullanılmaya başlanmıştır
Hangisi aslında ticari bir marka olup sonradan ülkemizde o ürünün genel adı olarak kullanılmaya başlanmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi aslında ticari bir marka olup sonradan ülkemizde o ürünün genel adı olarak kullanılmaya başlanmıştır 

A- Jöle

B- Ketçap

C- Cps

D- Ciklet

Doğru Cevap: Ciklet

Ciklet nedir, ne demek, ciklet anlamı

Ağızda çiğnenmek üzere küçük tablet halinde hazırlanmış ve kâğıda sarılmış, özel olarak kokulandırılmış ve şekerlenmiş yapay sakız.

Sakızın icadı ve tarihçesi

Sakız, çiklet ya da ciklet, çiğnemek için tabletler veya kısa şeritler halinde hazırlanan şekerli veya şekersiz ürün. Çiklet sözcüğü Türkçeye Cadbury Adams firmasının ürettiği Chiclets marka sakızlardan dolayı yerleşmiştir.
 
Eski Yunanların ve Kızıldereliler'in ağaçlardan elde ettikleri sakızları baharatlayarak çiğnedikleri bilinir.
 
Manilkara zapota adlı ağaçtan elde edilen lateks, kimyasal yollarla temizlenir. Temizlenen lateks maddesine şeker, nişasta ve koku verici maddeler konularak modern usullerle sakız yapılır. Fiyatının çok ucuz oluşu bilhassa çocukların fazla kullanmasına sebep olur.
 
Dişlerin sağlıklı kalması için şekersiz sakız çiğnenmesi önerilir. Günümüzde sakızların büyük çoğunluğu xylitol, sorbitol ve maltitol gibi maddeler ile tadlandırılır. Xylitol'un diş çürüklerini önlediği düşünülmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen kişiler için özel nikotin içeren çikletler de piyasaya sunulmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
5
0
2
2
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.