Martina Hingis kimdir

Martina Hingis kimdir
Martina Hingis Çek Cumhuriyetin’de doğmasına rağmen daha sonradan İsviçre vatandaşlığına geçmiş dünyaca ünlü bir tenisçidir.

Doğum tarihi 30 eylül 1980’dir ve Kosice ilinde doğmuştur. Vatandaşlık değiştirirken soyadı Hingisova iken Hingis olmuştur.

Martina Hingis dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı bayan sporcularından biridir. Kariyeri boyunca pek çok zafer kazanmıştır.  5 defa Grand Slam kazanmıştır ve 209 hafta dünyanın bir numarası olmayı başararak bu alanda dünya rekorunu kırmıştır.

Bir kez Wimbledon kazanan Hingis üç kez de Avustralya Açık turnuvasını kazanmıştır. Tenis tarihinde 9 defa duble yapan tek kadındır. Genç yaşında üst üste büyük başarılara imza atan Hingis maalesef 2002 senesinde iki ayak bileğinden birden sakatlandı. Bu sakatlık Hingis’in kariyerinden 4 seneyi söküp atmıştır. Uzun yıllar süren terapiler sonunda takvimler 2006’yı gösterirken tenise geri döndü. Sakatlık boyunca oldukça gerileyen Hingis bundan sonraki kariyerinde sadece 6.sıraya kadar çıkabildi ve üç kez de tekler kupası kazandı. Kadın sporcular arasında tüm zamanların en iyi 30 sporcusu arasına girmeyi başardı. Böylece Uluslararası Tenis Onur Listesi’ne girdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.