Maşa varken elini ateşe sokma

Maşa varken elini ateşe sokma
Maşa varken elini ateşe sokma (el ateşe sokulmaz), her işin bir ehli vardır, insan, bütün işlerimi kendim yapacağım diye düşünmemelidir. Başka birine yaptırabileceğimiz tehlikeli işe kendimiz girmemeliyiz.

Maşa varken elini ateşe sokma anlamı şu şekilde :

1. Bir işten gelebilecek zarardan kendini koruyacak bir yol vardır, o yolu tut. Kendini zarardan koruduğun gibi rahat da edersin.

2. Yaptırabileceğin biri varken tehlikeli bir işe kendin girme.

İnsanlar düşmanlarına kötülük yapmak isterler; ama çoklukla buna pek cesaret edemezler. Bu durumda baş­kalarını kullanmak yoluna giderek kendilerini tehlike­den uzak tutmuş olurlar. Bir de kişinin şanına yakışma­yan; ama yapılmasını da istediği tehlikeli işler vardır. Bu durumda da küçük menfaatler karşılığında satın alı­nabilen insanları kullanmak çıkar yol gibi görünür. Ke­za kişileri birbirlerine karşı kışkırtarak hasma zarar vermek de böyledir.

Başka birisine yaptırılabilecek tehlikeli işlerden kişi­nin kendisini uzak tutmasını tavsiye için söylenir.

Maşa varken elini ateşe sokma örnek cümle

Evde maşa varken elini ateşe sokma...

Kaynak:Eğitim Sistem

21
20
7
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.