Matematik dersine nasıl çalışılmalı

Matematik dersine nasıl çalışılmalı
Matematik dersi nasıl çalışılır yöntemleri, matematik dersine nasıl çalışılmalı en verimli teknikleri neler? Matematikçiler örüntüleri araştırır ve bunları yeni konjektürler formüle etmekte kullanırlar.

MATEMATİK DERSİNİN İÇERİĞİ NEDİR

Matematik şekil, sayı ve çoklukların yapılarını, özelliklerini ve aralarındaki ilişkileri, düşünce yoluyla ortaya koyan bir bilim dalıdır. Matematiğin temel amacı canlılar içinde sadece insana özgü olan düşünme yeteneğini geliştirebilmektir. Matematik, insana her türlü konuda mantıklı düşünmeyi ve mukayese edebilmeyi öğretir.

MATEMATİK DERSİNE AİT SORULARIN ÖZELLİKLERİ NELER

Matematik soruları sayılar aracılığıyla problem çözebilme ve düşünme kabiliyetini geliştirme özelliklerine sahiptir. Öğrenci soru kökünü çok iyi okuyarak iyice anlamalı ve çözümü yaparken işlem hatası olmaması için dikkat etmelidir. İşlem bittikten sonra çözümü mutlaka kontrol etmelidir.

Bazı matematik soruları şıkları eleyerek veya şıklardan giderek de çözülebilmektedir.
Matematik dersinde bir konuda çok farklı soru tipleri ya da bir sorunun çok farklı çözüm yolları olabilir. Matematik sorularında hata yapmamak için çok sayıda soru çözmek gerekir.

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI?

A) Derste

Derse gelirken önceden hazırlık yapmak gerekir. Derste öğretmen dinlenmeli ve anlaşılmayan yerler hemen öğretmene sorulmalıdır. Soru çözmek için kullanılar bilinmeli, formüller ezberlenmek yerine öğrenilmeye çalışılmalıdır.

B) Bireysel Çalışmalarda

Matematik dersinde öğrenilenleri unutmamak için sürekli tekrar etmek gerekir. Bu derste başarı sağlamak için sistemli çalışılmalı ve sabırlı olunmalıdır. Çok sayıda soru çözülmeli ve çözülemeyen soruların çözümü en kısa zamanda öğrenilmelidir.

Bu ders sistemli ve düzenli çalışıldığında gerekli temel atılır, bunun ardından matematik çok eğlenceli bir ders haline gelecektir.

MATEMATİK DERSİNİ BAŞARMAK İÇİN:
Unutmayın !
Matematik dersinin nasıl öğrenileceğini sizlere anlatacağız ama başarabilmenin ilk ve tek şartı; “SEVGİ” dir. Evet önce sevmek ya da sevmeye başlamak önemlidir. O yüzden işe önce SEVMEK ile başlayın.
Bunun için:
* Matematiğin eğlenceli yönünün farkına varınız.
* Gerçek hayatta matematiğin önemini unutmayınız.
* Mantıksal kararlar vermeye katkısı olduğunu biliniz.
* Matematik bilme gücünün, öz güven duygunuza katkısının
olduğunu unutmayınız.
- Matematik dersi derste öğrenilir. Dikkatle ve konsantrasyonunuzu bozmadan dinlemeniz önemlidir.
- Anlatılan konuya ait bazı özellikler sorular içinde kullanacağınız ipuçlarıdır. Özellikleri iyi kavramalı ve soruların içinde nasıl kullanıldığını dikkatle takip edilmelidir.
- Pekiştirme aşaması için önce kolay sorularla başlanıp pratik kazanmalı, daha sonra diğer testleri çözmelisiniz.
- Çözülemeyen soruların peşini bırakmayın, mutlaka öğretmeninize sorun.
- Unutmayın!Soruyu çözemeyebilirsiniz. Bu çok normal.Ancak çözememeniz üzerine düşmeyeceğiniz anlamına gelmemeli.
- Matematiğin herhangi bir konusunu anlamadan, o konu ile ilgili bol soru çözmeden diğer konuya geçmeyin. Çünkü her konu bir önceki konu ile bağlantılıdır.
- Derslerde öğrendiğiniz konuyu mutlaka aynı gün en kısa zamanda tekrar gözden geçiriniz.
- Matematiği “SEVMEK” başarınızı mutlaka getirecektir. Azminizi ve cesaretinizi bırakmayın yeter ki…

Matematik derslerinizde zorlandığınız soruların çözümü için buradaki haberimizden faydalanabilirsiniz. TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.