MEB 1. dönem 2. yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçıkları yayımlandı

MEB 1. dönem 2. yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçıkları yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), resmi ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlarına yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlarına yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Her sınıf düzeyinde hazırlanan örnek soru kitapçıkları ve çözüm videoları öğrencilerin erişimine açıldı.

Yayımlanan örnek soru kitapçıkları, öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşıyor. Örnek sorular, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde yer alan "öğrencilerin cevapları oluşturması gerekliliğinin daha net anlaşılması" amacıyla hazırlandı.

Ayrıca örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videoları, öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara verecekleri cevaplarla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklar.

  • Temel eğitim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız
  • Ortaöğretim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız

TEMEL EĞİTİM

1. DÖNEM 2. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI

5. SINIF
6. SINIF
7. SINIF
8. SINIF

Temel eğitim 1. dönem 2. yazılı örnek soru kitapçıklarının ÇÖZÜM VİDEOLARINA ulaşmak için tıklayınız

ORTAÖĞRETİM

1. DÖNEM 2. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI

9. SINIF
10. SINIF
11. SINIF
12. SINIF

Ortaöğretim 1. dönem 2. yazılı örnek soru kitapçıklarının ÇÖZÜM VİDEOLARINA ulaşmak için tıklayınız

4
1
3
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.