MEB 109 Sahte Diplomalı Öğretmen Tespit Etti

MEB 109 Sahte Diplomalı Öğretmen Tespit Etti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından diploma sahteciliğine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 109 sahte diplomalı öğretmen tespit edildi. Konuya ilişkin idari ve adli soruşturmalar ise devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın sahte diplomalara ilişkin verdiği yazılı soru önergesini cevapladı. 11.04.2016 tarihi itibariyle bakanlık tarafından 109 sahte diplomalı öğretmen tespit edildiğini belirten Yılmaz, “Tespit edilen kişilerin atama kararnamelerinin iptali ve görevleri süresince almış oldukları maaşların geri ödenmesi hususunda ilgili birimlerle yazışmalar yapılmış olup idari ve adli soruşturmalar devam etmektedir.” diye konuştu.

ADVERTISEMENT
 

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu’nun soru önergesine cevap veren Milli Eğitim eski Bakanı Nabi Avcı ise “Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarına sahte diploma ile atandığı belirlenen öğretmenlerin 1997, 2014 ve 2015 yıllarında göreve başladıkları tespit edilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Sahte diploma olayı, öğretmenlerin öğrenim bilgileri de dahil tüm kişisel verilerinin işlendiği MEB Bilişim Sistemi’nde (MEBBİS) yapılan taramada “Kişisel Bilgiler Modülü Öğrenim Bilgileri” ekranına girilmesi gereken belgelerde de eksiklikler bulunduğu belirlenince ortaya çıkmıştı.

Açılan soruşturma kapsamında 1998 yılından bu yana ataması yapılan 650 bine yakın öğretmenin atamaya esas diploma, geçici mezuniyet belgesi, yüksek lisans diploması veya pedagojik formasyon sertifikası gibi belgelerinin MEBBİS’e doğru olarak girişinin yapılıp yapılmadığı incelenmeye alınmıştı.

Muhabir Ajans

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.