MEB 2014 TEOG Lise Taban ve Tavan Puanları

MEB 2014 TEOG Lise Taban ve Tavan Puanları
TEOG Lise Kontenjanları ve Liselerin Taban Ve Tavan Puanları Neler? 2014 TEOG Anadolu Lisesi Taban Ve Tavan Puanları. TEOG Lise Kontenjanları. 2014 Liselerin Taban Ve Tavan Puanları. TEOG Lise Kontenjanları Yep Puanları açıklandı. MEB TEOG Tercihleri.

2014 TEOG (YEP) sonuçları açıklandı.Teog Lise Kontenjanları - Liselerin Taban Ve Tavan Puanları Neler, 2014 Fen Liseli Taban Puanları açıklandı mı, 2014 TEOG Anadolu Lisesi Taban Ve Tavan Puanları Teog Lise Kontenjanları.2014 Liselerin Taban Ve Tavan Puanları Toeg Lise Kontenjanları Yep Puanları açıklandı mı, 2014 MEB TEOG Tercihleri Başladı mı? 2014 Liselerin Taban Ve Tavan Puanları Nelerdir, 2014 Fen Liseli Taban Puanları açıklandı mı, 2014 TEOG Anadolu Lisesi Taban Ve Tavan Puanları Teog Lise Kontenjanları ve YEP Puanları Listesi 2014 e-okul.meb.gov.tr öğrenilebilir. YEP Puanları Teog Kontenjanları Tercih İşlemleri, Teog Yerleştirme Puanları (TeogYep Puanları) için haberimizin devamını okuyunuz. 2014 lise kontenjanları ne zaman açıklanacak sorunun yanıtı, Teog Kontenjanları ve Yep Puanları burada...

TEOG sınavının bitmesinin ardından binlerce öğrencinin beklediği o an geldi. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınav Sonuçları Beklenildiği zamanda açıklandı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulları seçen öğrenciler, önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken artık okul tercihi yapacak.

Anadolu Lisesi’ne yeni dönüştürülen okullarda şube kontenjanı 34, ihtiyaç olması halinde 40 olacak. 4 Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler, Fen ve Anadolu Liseleri’ne dönüştürülecek.

TEOG OKUL PUANLARI, KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Fen Liseleri’nde de 2014-2015 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı zorunlu hale gelecek.

TEOG öncesindeki 201 taban puan uygulaması kaldırıldı. Özel okullar tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapında puan üstünlüğüne göre yüzde 5’lik dilim içerisinden alacaklar.

Özel okullar burslu aldıkları öğrencilerin bursluluklarını, başarısızlık, sınıf tekrarı gibi ek şart ve yükümlülük aramadan eğitim-öğretim süresi boyunca devam ettirecekler.

TEOG Tercih Tarihleri

Öğrenciler, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos’ta duyurulacak ve kesin kayıt yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara, ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

Teog Yerleştirme Kılavuzu

Kılavuza göre, tercihlere esas kontenjan tabloları 4 Temmuz'da, 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da ilan edilecek. Tercihler, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alınacak. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos yapılacak. 15 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılı başlayacak.

Anadolu liselerine, anadolu imam hatip liselerine, çok programlı anadolu liselerine, fen liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik eğitim merkezlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve Yerleştirme Esas Puanına (YEP) göre öğrenci alan özel okullara, 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin YEP'ine göre okul türlerine yerleştirme işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.

Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8'inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek. Tercihler, okul tercih kodlarına göre yapılacak tercihleri içeren A grubu ve okul türlerine göre yapılacak tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alınacak. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 tercih alınacaktır. Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

4 TEMMUZ: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı

7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı

31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17.00’ye kadar)

22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması 25 -28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak

29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00’da bitecek

15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi

EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.