MEB 2015 Özel Okul Teşvik Kılavuzu

MEB 2015 Özel Okul Teşvik Kılavuzu
MEB, 2015 Özel Okul Teşvik Kılavuzunu yayınlamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okula gidecek öğrencilere verilecek teşvikler için başvurular 10 Ağustos-2 Eylül arasında alınacak. Teşvikten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden başvuru yapacak. Destek almaya hak kazananlar 3 Eylül’de duyurulacak.

Tercihlere göre yerleştirme sonuçları 11 Eylül’de duyurulacak. Nakil ve kesin kayıt işlemleri 14-21 Eylül arasında yapılacak. 22 Eylül’de ise ek yerleştirme sonuçları ilan edilecek ardından 22-30 Eylül arasında ise ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak.

Bu kapsamda 20 bin okul öncesi, 50 bin ilkokul, 50 bin ortaokul, 11 bin de lise ve temel lise olmak üzere toplam 230 bin öğrenciye bu yıl ilk defa teşvik verilecek. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada, önceki yıllardan devam eden öğrencilerle birlikte teşvikten yararlanacak öğrenci sayısı 350 bin olacak. Teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselerde ise 3 bin 220 lira verilecek.

Özel Okul Teşvik Kılavuzunu indirmek için buraya tıklayınız.

Teşvik desteği verilecek olan özel okul türleri:
Anadolu güzel sanatlar lisesi, Anadolu lisesi, Ermeni ilkokulu, Ermeni okul öncesi kurumu, Ermeni ortaokulu, Ermeni ortaöğretim okulu, özel fen lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Musevi ilkokulu, Musevi okul öncesi kurumu, Musevi ortaokulu, Musevi ortaöğretim okulu, Rum ilkokulu, Rum ortaokulu, Rum ortaöğretim kurumu, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, temel lise, Türk ilkokulu, Türk okul öncesi kurumu, Türk ortaokulu, laboratuvar lisesi, fen ve teknoloji lisesi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.