MEB Alan Değişikliğini Ne Zaman Yapacak?

MEB Alan Değişikliğini Ne Zaman Yapacak?
Başta Zihinsel Engelliler Öğretmenleri ile Teknoloji Tasarım öğretmenleri olmak üzere birçok öğretmen alan değişikliği konusunda MEB'in somut bir adım atmasını bekliyor ve haklı olarak soruyorlar : MEB alan değişikliğini ne zaman yapacak?

2014 yılında yapılması planlanan alan değişikliği bu sene  MEB'in  takviminde öngörülmedi. Oysa Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde alan değişikliği takvimi haziran ayında MEB tarafından belirlenir denmekteydi. Öğretmenler alan değişikliği işlemini kaygılı bir şekilde beklemekte. Okullar 15 eylül tarihinde açılacak olmasına rağmen alan değişikliği noktasında resmi bir açıklama olmaması öğretmenler tepki almaktadır.

Öte  yandan daha önce alan değiştiren zihinsel engelliler öğretmenleri ve teknoloji ve tasarım öğretmenleri mahkeme kararı ile mağdur oldular. Bu mağduriyeti gidermek için bakanlık 90 saat süre ile ki (bu sürenin bir kısmı öğretmenlerin yaz tatillerine denk gelmiştir.) teknoloji ve tasarım kursuna tabi tutulmuşlardır.
Diğer taraftan zihinsel engelliler öğretmenliğine geçenlere de 540 saat süre ile kurs verilmiştir.
Bu kursları alan zihinsel engelliler öğretmenleri  ve teknoloji ve tasarım öğretmenleri alan değişikliği işlemlerinde tüm normların açık gösterilmemesi endişelerini taşıdıklarını dile getirmişlerdir.

Temennimiz alan değişikliğini bir an önce resmi bir açıklama ile açıklanması ve bir an önce yapılmasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum