MEB - İl Dışı Atama Yerleştirme Sonuçları 2013 - İl İçi Atama Yer Değiştirme Bilgileri 2013

MEB - İl Dışı Atama Yerleştirme Sonuçları 2013 - İl İçi Atama Yer Değiştirme Bilgileri 2013
Öğretmenler için heyecanlı ve gergin bekleyişleri sürüyor.MEB tarafından geçtiğimiz günlerde okul dönüşümleri yapılarak norm kadro güncellemesi gerçekleştirildi. Hangi okulda ne kadar kontenjan var belli ldu. Önce il içi atamaları ardından il dışı atamala

İl dışı atama tarihleri, 2013 öğretmenlerin il dışı atamaları ne zaman yapılacak başvuru tarihleri ve il dışı atama kontenjanları bilgileri sayfada.

İsteğe bağlı il dışı yer değiştirme başvuruları MEB"in bize verdiği cevaba göre daha önce açıklandığı gibi Haziran ayı içerisinde değil, Temmuz"un İlk haftasında başlayacak.. Öncelikli olarak il içi başvuruları alınacak ardından il dışı başvuruları alınacak.

Öğretmenlerin isteğe bağlı il dışı yer değiştirme başvurularının alınarak tamamen sonuçlandırılması ve atama kararnamelerinin gönderilmesi temmuz ayının ortasını bulacak. Öğretmenlerin seminer dönemi sonrası il dışı atama işlemleriyle uğraşması ve haliyle tatillerinin bölünmesi ise artık kesinleşen bir durum.

İl Dışı Atama Kontenjanları 2013

Öğretmenlerin isteğe bağlı il dışı yer değiştirme kontenjanları hakkında şu ana kadar bir açıklama yok. Okul dönüşümleri sonrası ortaya nasıl bir tablonun çıktığı ise merak konusu.

Diğer taraftan; Bakanlığın, YÖK ve ÖSYM ile birlikte geliştirdiği orta vadeli plana göre, bundan sonra öğretmen atamalarında KPSS puanı yetmeyecek. Bu puan, öğretmen adayının, üniversite sınavına giriş puanı, fakültedeki not ortalaması ve stajer öğretmenlikteki başarısı birlikte değerlendirilecek.

MEB, eski Bakan Ömer Dinçer döneminde başlattığı “Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi” çalışmalarında sona geldi. Geliştirilen stratejiye göre, kapsamlı değişikliklerin yapılacağı eğitim fakülteleri ile okullar arasında işbirliği kurulacak, KPSS ve atama sisteminde revizyona gidilecek. İşte yeni öğretmen stratejisinin ayrıntıları:

* Pedagojik Formasyon eğitimine son verilecek. Bunun yerine “Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Eğitimi” verilecek. Bu eğitim, 1 yıl süreli tezsiz yüksek lisans seviyesinde olacak. Okul öncesi eğitim öğretmenliği için ise eğitim fakültesi diploması yeterli olacak.

* Lise öğretmenleri eğitim fakültelerinden değil, alan fakülteleri mezunları arasından belirlenecek.

Atama Sonuçları 26 Temmuzda açıklanacak.

Sonuçların açıklanacağı sayfa için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.