MEB Kürtçe öğretmenleri için kontenjan ayırdı

MEB Kürtçe öğretmenleri için kontenjan ayırdı
Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde 40 bin öğretmen ataması kontenjanlarında Kürtçe'ye de yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde 40 bin öğretmen ataması için kontenjanları belirledi. Kontenjanlarda aslan payını 6 bin 152 ile sınıf öğretmenliği aldı. Sınıf öğretmenliğini 3 bin 931 kontenjanla İngilizce öğretmenliği, 3 bin 405 kontenjanla da din kültürü öğretmenliği takip etti.

40 BİN ÖĞRETMEN ATAMA DUYURUSU YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Torba Kanunu onaylamasının ardından MEB jet hızıyla 2014 yılı Eylül dönemi 40 bin öğretmen atama duyurusunu yaptı.

EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE VERİLDİ

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlandı ancak kılavuzda atama tarihi açıklanmadı. 109 branşta atama yapacak olan MEB en çok kontenjanı sınıf öğretmenlerine ayırdı.

KÜRTÇE İÇİN 18 KONTENJAN AYRILDI

MEB bu sene ilk kez Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümü altında seçmeli olarak okullarda okutulan Kürtçe için de 18 kontenjan ayırdı. Okullarda Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümlerinde Lazca, Abhazaca, Adigece, Zazaca ve Kırmançi olmak üzere 5 dil okutuluyor. Üniversitelerin yüksek lisans bölümlerinde Zazaca ve Kırmançi eğitimi alan öğrenciler MEB’in açtığı kontenjanlara başvurabilecekler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.