MEB liselerde ortak sınav hatasından dönmüyor

MEB liselerde ortak sınav hatasından dönmüyor
Liselerde öğrencinin bir dersi dönem sonunda (yazılı ve diğer puanlar sonrası) 50'nin altında gelirse bu öğrenci zorunlu olarak ortak sınava girmek zorunda.

Bu dönem durum daha da farklı.

1- Örneğin öğrenci birinci dönem 55 olan bir dersten ikinci dönem 45 almışsa iki dönem ortalaması 50 olduğundan bu öğrenci bu dersi geçiyor. Fakat ortak sınav dönemsel zorunlu olduğundan bu öğrenci yıl sonu itibariyle geçtiği bu dersten Ortak Sınava girmek zorunda. Ortak sınavdan öğrenci 45'in altında alırsa o dersten başarısız sayılıyor.

2- Öğrenci yıl sonu ağırlıklı ortalamasını 50 yapmış ve 3 başarısız dersi olsun. Öğrenci bu durumda 50 tutturamamış olsa bile en azından 3 dersten sorumlu geçebiliyor. Fakat 50 puanı da tutturduğundan direkt geçiyor. Şimdi bu öğrenciyi 1.örnekteki şekilde bir dersin sınavına sokarsanız hem 4 başarısız dersi olur hem de yılsonu geçme ortalaması 50'nin altına düşer yani öğrenci sınıfta kalır. Biz daha önceki değerlendirmelerimizde de bu sınavların gönüllülük esasına göre yapılmasını önermiştik. Önerimizin arkasındayız. Kaldı ki gözlemlediğimize göre ortak sınavlar çok da verimli geçmemektedir. MEB'in birinci dönem ortak sınav istatistiklerini yayımlamasını isteriz. Böylece durumu çok daha iyi değerlendirmiş olacaklardır.

Maksut BALMUK-Öğretmen

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.