MEB Nakil Yapacak Teşvikli Öğrencileri Uyardı - Özel okul teşvik sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB Nakil Yapacak Teşvikli Öğrencileri Uyardı - Özel okul teşvik sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzası ile illere bir yazı göndererek eğitim öğretim desteğine ilişkin esasların bulunduğu e-kılavuz hükümleri için öğrenci ve velilere uyarıda bulundu.

SON BAŞVURU TARİHİ 2 EYLÜL

Özel okullara kayıt yaptırarak eğitim öğretim desteğinden faydalanacak öğrenciler için son başvuru tarihi 2 Eylül olarak belirlendi. Sonuçların ise 3 Eylül tarihinde MEB’in resmi internet sitesinde açıklanması bekleniyor.

4-10 EYLÜL’DE TERCİHLER YAPILACAK

Başvurularını tamamlayarak eğitim öğretim desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tercih işlemleri 4-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu tercihlerin ardından sonuçlar 11 Eylül tarihinde açıklanacak. Öğrencilerin nakil ve kesin kayıt işlemlerinin ise 14-21 Eylül tarihleri aralığında yapılması bekleniyor.

NAKİL ORANLARINI KONTENJANLAR BELİRLEYECEK

Eğitim ve öğretim desteği alacak olan öğrenciler için belirlenecek olan kontenjanlar bina kontenjanlarına göre belirlenecek. Buna göre özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları bina kontenjanlarının %50’si; okul öncesi kurumlara ise bina kontenjanlarının %40’ı kadar eğitim öğretim destekli öğrenci kayıt edebilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.